Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen på vei inn til pressebriefen på Marienlyst sammen med distriktsdirektør Marius Lillelien.
Kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen her avbildet på vei inn til en pressebrief sammen med distriktsdirektør Marius Lillelien. Bildet er fra en tidligere anledning.

Medier24 erfarer:

Nå holder ledelsen møte om endringer i NRK

Klokken 11 torsdag blir ansatte i NRK informert om grepene kringkasteren tar som følge av oppvasken etter «Ingen elsker Bamsegutt».

Publisert Sist oppdatert

Ifølge Medier24s opplysninger vil NRK-ansatte bli varslet om flere grep som nå innføres i mediehuset. Det er kringkastingssjef Vibeke Fürst Haugen som legger dette fram i et nettmøte som strømmes for alle ansatte.

Forrige uke skrev Medier24 at NRK-sjefen fikk forslag på bordet om hvordan NRK kan være bedre rustet etter Bamsegutt-skandalen.

Det som nå legges fram, er tiltakene Fürst Haugen har bestemt seg for å gjennomføre.

I november i fjor publiserte og avpubliserte de TV-serien «Ingen elsker Bamsegutt». Det førte til en evaluering av hva som hadde skjedd internt i NRK i arbeidet med serien. 

Da evalueringen ble lagt fram i april, var det fire konkrete tiltak som var foreslått å jobbe videre med. Som Medier24 skrev forrige uke, var det fire arbeidsgrupper som da la fram sine forslag til hvilke endringer NRK kan gjøre for å klare tiltakene.

De fire tiltakene arbeidsgruppa så på var:

    • NRK skal styrke arbeidet med presseetikk. Etikkredaktørens rolle skal defineres tydeligere. NRK skal ha flere etikkrådgivere og arbeide for å øke etikkforståelsen i hele virksomheten. Presseetiske og journalistiske vurderinger skal få større plass i møter på alle nivåer i NRK.
    • NRK skal styrke sikkerhetsnettet rundt produksjoner med krevende problemstillinger. Innhold med spesielt krevende utfordringer skal følge egne løp – «rød løype».
    • NRK skal styrke strukturene for håndtering av redaksjonelle kriser.
    • NRK skal styrke redaktørkompetansen og redaktøransvaret. NRK skal ha et eget redaktørprogram om rolle, ansvar, redaktørlinje og kommunikasjon. Det er også behov for å øke bevisstheten om hva det innebærer å løfte en sak i redaktørlinjen, både hos dem som skal løfte og hos dem som tar imot.
Powered by Labrador CMS