Torgeir Waterhouse i IKT Norge.
Torgeir Waterhouse i IKT Norge.

MediaPuls 209: Hva er egentlig nettnøytralitet - og er den truet i Norge?

Vi har tatt en prat med IKT-Norges direktør for internett og nye medier, Torgeir Waterhouse.

Publisert

Torgeir Waterhouse fra IKT-Norge gjester MediaPuls for å forklare oss alt vi må vite om nettnøytralitet. Og mediehusene merker ikke innholdsmarkedsføring med vilje.

 

Innholdsmarkedsføring

Av de syv rapportene som har kommet den siste uken, har Marius funnet frem én som han vil anbefale.

“Native Advertising Trends in News Media” er navnet på den rapporten, og kommer fra The International News Media Association (INMA) og The Native Advertising Institute. Det mest interessante funnet er at så mange som 11 prosent av de spurte innrømmer at de ikke merker innholdsmarkedsføring – selv om de er mediehus. Og dette skyldes at mediehusene ligger så langt bak budsjettene at de føler seg tvunget til å droppe merkingen for å få opp klikkraten – og dermed inntektene.

 

Smarthøyttalere

Bruker du mobilen for ofte? Eller kjenner du noen som gjør det? Vi leser og hører om det hele tiden – at vi er avhengige av mobilen. Barn synes foreldrene bruker mobilen for mye. Foreldre synes det samme om barna sine. Og ingen synes selv de bruker den for mye, bare at andre gjør det.

En tredjedel av amerikanske husstander eier en smart-høyttaler, ifølge en studie fra ThinkNow Research. Og forskningsresultatene til Invoca viser at smarthøyttalere i økende grad erstatter det vi bruker smarttelefonen til. 

 

Alt du trenger å vite om nettnøytralitet

Hva er nettnøytralitet og står Norge i fare for å havne i samme situasjon som USA, hvor nettnøytraliteten trues. Og hva vil i så tilfelle konsekvensen være? MediaPuls har tatt en prat med IKT-Norge direktør, Torgeir Waterhouse for å vite alt om nettnøytralitet. 

Sosiale medier siden sist: 

  • Instagram tester selvstendig meldingsapp
  • Folk flest leser kun overskriftene
  • Hvem lytter egentlig på podkast?
  • Alle vil oppsummere året som er gått

  

Abonner og hør på MediaPuls via SoundCloudAcastTuneIn RadioStitcher RadioGoogle Play Music eller Apple Podkaster. Eventuelt via RSS-feed!

Nyttige lenker:

Takk for at du lytter til MediaPuls

Har du forslag til temaer og saker vi bør ta opp i MediaPuls, så kan du komme med de via vår åpne sendedisposisjon på bit.ly/MediaInnspill.

Du finner Hans-Petter og Marius på HansPetter.info og Helt.Digital. Vi hadde satt veldig stor pris på om du vil abonnere og rate oss på iTunes. Alle episoder legges ut fortløpende med lenker til alt vi har snakket om på Mediapuls.no.

Powered by Labrador CMS