Programleder Ida Creed i NRK.
Programleder Ida Creed i NRK.

Sommerpraten

NRK-profilens sommervikartabbe: – Kalte Telenor-sjef «korrupsjonssjef»

– Det var virkelig ikke meningen, forteller Ida Creed i Sommerpraten.

Publisert

«Sommerpraten» stiller Medier24 en rekke personer i og tett på mediebransjen spørsmål om hva de gjør i sommer.

Neste kvinne ut er programleder i Nyhetsmorgen på NRK1 og NRK P2, Ida Creed

– Hvordan oppsummerer du første mediehalvår 2020?

– Vi øvde oss under fugle- og svineinfluensaen, og er godt trent på å dekke kriser, men ukene før 12.mars var skumle. Jeg var programleder på de heldekkende koronasendingene på NRK radio og TV i åtte uker, det var krevende og meningsfylt. En del blod, svette og tårer har det faktisk vært.

– Foreløpig har NRK Nyheter landet på beina og bekreftet posisjonen. Men det er ikke over. I Nyhetsmorgen sender vi fortsatt én time ekstra, og vi har fått på plass et nytt ettermiddagstilbud på radio.  Jeg er stolt av hele medie-Norge, jeg! Til nå har det gått bra.

– Hva er årets flause til nå?

– Sendt er glemt. Men var det ikke en avis som skrev at «nå kan du glemme vennene dine»? Det skulle vel stå «klemme», slikt er jo gøy. En av de største flausene her hjemme var at Forsvaret kastet et digert lager med respiratorer og brukbart smittevernsutstyr noen år før pandemien.

 – Hvilken bransjeperson har imponert deg i år?

– Fra midten av mars stilte teknisk leder i NRK, Kurt Pedersen, på jobb klokken fire om natten iført gassmaske og vaktmesterfrakk. Han vasket alle studioer og pulter med sprit produsert på elektromekanisk verksted her på huset. Det ga resultater; få har vært syke her.

– Tidligere radiokollega Arne Fosland har også gjort en vanvittig innsats som TV-vaktsjef i kulissene under kononasendingene i sommer. Han har styrt programledere, producere, reportere, nyhetssjefer og et dusin chatter, telefoner og e-poster - samtidig som han har redigert og produsert saker på rødlys. Det er magi. Jeg er dessuten usikker på hvordan smittesituasjonen i Norge hadde vært uten Espen Rostrup Nakstad og vår egen Hallvard Sandberg. Det var Sandberg som fikk meg til å forstå alvoret, en gang i februar.

– Hva gjør du i sommer?

– Har vært på venners hytter i Skåbu og Kilsund. Reiser snart til et lite sted utenfor Vanse i Agder. Satser på sol der. 11 høner, 3 haner og kjøkkenhage gjør det vanskelig å reise bort i sommer.

– Hvilke medievaner tar du med deg på ferie?

– Hører Nyhetsmorgen, ser Dagsrevyen, og tar med meg abonnementene på Aftenposten og New York Times.

 – Hva er den største tabben du har gjort som sommervikar?

– Jeg kalte en Telenor-sjef for «korrupsjonssjef» midt under VimpelCom-skandalen. Det var virkelig ikke meningen.

– Hva er ditt beste råd til årets sommervikarer?

– Vær glad for tilbakemeldinger. Det å bli rettet på, er å bli investert i. Senk skuldrene. Smil.

Powered by Labrador CMS