Sumaya Jirde Ali ble tegnet sammen med en kakerlakk. Det får Antirasistisk senter til å reagere.
Sumaya Jirde Ali ble tegnet sammen med en kakerlakk. Det får Antirasistisk senter til å reagere.

Antirasistisk senter anmelder HRS for å ha publisert illustrasjon av Sumaya Jirde Ali og en kakerlakk

– Illustrasjonen minner om en kryssklipping av jøder og rotter i nazistisk propaganda, sier Rune Berglund Steen ved Antirasistisk Senter. – Viser hva saken i Høyesterett handlet om, svarer HRS.

Publisert

Antirasistisk senter anmelder Human Rights Service (HRS) for å ha publisert en illustrasjon som viser Sumaya Jirde Ali sammen med en kakerlakk.

Illustrasjonen ble publisert i en artikkel om premissene i høyesterettighetsdommen mot en 70 år gammel kvinne som torsdag ble dømt til 24 dagers betinget fengsel for å ha kalt samfunnsdebattanten Sumaya Jirde Ali for en «korrupt kakerlakk» på Facebook.

Anmeldelsen ble levert tirsdag.

– Illustrasjonen minner om en kryssklipping av jøder og rotter i nazistisk propaganda. Til og med HRS burde vite bedre, sier Rune Berglund Steen ved Antirasistisk Senter til Klassekampen.

Ansvarlig redaktør Rita Karlsen i Human Rights Service sier til avisa at anmeldelsen er et tegn på overfortolkning uten sidestykke.

– Illustrasjonen vi har brukt, viser hva saken i Høyesterett handlet om, altså Sumaya Jirde Ali og bruken av «kakerlakk», sier hun.

Powered by Labrador CMS