Nettavisen Khrono med redaktør Tove Lie i spissen søker flere eiere.
Nettavisen Khrono med redaktør Tove Lie i spissen søker flere eiere.

Nettavisen Khrono eies av Høgskolen i Oslo og Akershus. Nå vil styret at flere skal bli med på eiersiden for å styrke avisa

– Jeg er veldig glad for høgskolestyrets vedtak, sier redaktør Tove Lie i Khrono.

Publisert

Styret ved HiOA vedtok forrige uke å åpne opp for flere eiere i Khrono, skriver nettavisen på sine egne sider.

I dag eies utdanningsnettstedet Khrono, som ble startet opp i 2013, ene og alene av HiOA. Men nå er det klart: Høgskolen ønsker å invitere inn flere eiere i den uavhengige avisen.

– Vi vil gi Khrono mulighet til å utvikle seg langs den strategien vi har jobbet med de siste to årene, det er den direkte årsaken. Som fortsatt lokalavis hadde vi ikke hatt behov for flere eiere, men når Khrono tenker nasjonalt er flere eiere naturlig - både gjennom flere ressurser, men også legitimitet til å jobbe nasjonalt, sier Tore Hansen, som er direktør for organisasjon og virksomhetsstyring ved HiOA til Khrono.

Direktøren vil ikke gå ut med hvilke institusjoner som har vist interesserte, men sier det er flere, og både universiteter og høgskoler.

Redaktør Tove Lie sier at hun er glad for høgskolestyrets vedtak og at dette gir avisen en unik mulighet til å videreutvikle seg til en enda bedre kvalitetsavis for og om høyere utdanning.

– Jeg ser utelukkende spennende muligheter her. I en mediebransje som lenge har vært i motvind er det svært inspirerende å få lov til å lede en avis som nå kan få muligheten til å bygge seg opp som en enda viktigere stemme i samfunnsdebatten i en sektor som jeg mener bare vil bli viktigere og viktigere i årene framover, sier Lie til Khrono.

Avisen vant Fagpresseprisen i 2014 og har fått priser for god avisdesign fra Society for News Design Scandinavia.

Powered by Labrador CMS