MAREN SÆBØ, her fra da hun vant  journalistprisen fra Internasjonal Reporter.
MAREN SÆBØ, her fra da hun vant journalistprisen fra Internasjonal Reporter.

Debatt

Fem hjemmekontor-tips fra en erfaren hjemme­kontorist

«Jeg skjønner det kan være vanskelig, men for oss som har hatt hjemmekontor et par år, så gjelder et par regler», skriver Maren Sæbø i dette innlegget.

  • MAREN SÆBØ, frilanser og erfaren hjemmekontorist. Innlegget er først publisert på hennes Facebook-profil og gjengis med tillatelse

Vi er inne i tredje uka og jeg skjønner det kan være vanskelig, men for oss som har hatt hjemmekontor et par år, så gjelder et par regler. Og kanskje ikke helt de samme reglene som folk som ikke jobber på hjemmekontor til daglig, men har fancy eksperttitler, prøver å prakke på deg.

1) Stå opp på et tidspunkt, akkurat når er ikke så farlig, men du skal være på hjemmekontoret rundt åtte timer hver dag, min kjernetid er som regel mellom 09.00 og 19.00 et sted. Det er ok å legge arbeidsdagen seinere, det viktigste er ikke når, men hvor mye.

2) Ha på deg noe varmt og behagelig. Det er lurt å komme seg ut av morgenkåpe, men joggebukse er mer behagelig enn dressbukse. Så gå for joggebukse, eller pyjamasbukse. Og t-skjorte. Eventuelt pyjamasbukse, og så finskjorte, om du skal på skype. Så får du spart på de litt finere gå-ut-klærne også.Føler du for det en dag, er det lov å ha på gallakjole eller bunad, bare fordi.

3) Lunsj, spis når du må, og det du har i kjøleskapet. Husk at du kan føre utgifter til te og kaffe i regnskapet. Invester i god te og kaffe. Og frukt og sjokolade, sånne ting arbeidsplasser har i store skåler. Sett også gjerne fram en blomst å se på

4) Aktivitet, du har spart litt tid på lunsjpausen, så da kan du gå en tur. Gjerne med en podkast, så får du hørt litt mer enn din egen stemme, og gjerne om et helt annet tema enn det du sitter og jobber med. Fordi, avkobling. Og husk, hold avstand.

5) Lukk døra til kontoret. Ektefeller, barn, pårørende eller kjæledyr får bare lære seg at du er på jobb. Om nødvendig, ta friminutt og gi dem fem minutter. Pass på at du har en uløst oppgave du må tilbake til etter gitt tid. Og vent med klesvasken, og malingen av gangen. Det må du ta på fritiden.

Lykke til.

Powered by Labrador CMS