Norsk medieansatt kobles til selskap som undersøkes for salg av personsøkere til Hizbollah

Selskapet skal være stiftet av en mann som jobber i en norsk mediebedrift.

Publisert Sist oppdatert

Et bulgarskregistrert selskap er under etterforskning for å ha solgt personsøkere til Hizbollah, melder den ungarske avisen Telex. Ifølge dokumenter VG har innhentet skal selskapet være stiftet av en mann bosatt i Norge, skriver VG.

Medier24 kjenner til at mannen, som er norsk statsborger, jobber i en norsk mediebedrift.

Medier24 har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra den medieansatte - foreløpig uten hell.

Sjefen i mediebedriften der mannen jobber bekrefter overfor Medier24 at mannen er ansatt hos dem. Han jobber ikke redaksjonelt.

– Jeg fikk vite om mediesakene om denne situasjonen sent i går kveld, og tok umiddelbart kontakt med PST. Vi kjenner ikke til detaljene, og tar dette selvsagt svært alvorlig, sier sjefen til Medier24.

– Vi har i dag også fulgt opp med politiet, PST og Utenriksdepartementet om saken.

Mannen har vært ansatt i mediebedriften siden 2020. Arbeidsgiver har ikke fått kontakt med ham torsdag. Arbeidsgiver opplyser at han er på jobbreise utenlands.

– Ingen vet foreløpig om det er noe som helst hold i dette, og jeg forstår derfor hvorfor norske medier ikke har identifisert hverken han eller arbeidsgiver, sier sjefen.

Til VG sier Trond Hugubakken i PST følgende:

– PST er kjent med disse opplysningene, men jeg kan ikke kommentere nærmere rundt dette per nå.

Medier24 har så langt valgt å ikke identifisere den medieansatte eller hvor vedkommende jobber da saken er på et tidlig stadium. Medier24 har gjentatte ganger forsøkt å få en kommentar fra den medieansatte - foreløpig uten hell.

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS