Organisasjons- og kommunikasjonssjef Sarah Willand i TV 2
Organisasjons- og kommunikasjonssjef Sarah Willand i TV 2

- Vi ser alvorlig på saken, sier Sarah Willand. TV 2-ansatt pågrepet av politiet og siktet for underslag av rundt 15 millioner kroner

- Dette er først og fremst en alvorlig og trist sak for oss, sier organisasjons- og kommunikasjonssjef Sarah Willand i TV 2 til Medier24. Mannen erkjenner forholdene.

Publisert

Den TV2-ansatte mannen ble pågrepet i deres lokaler i Media City Bergen onsdag ettermiddag, melder Bergens Tidende.

– Politiet mottok anmeldelse fra TV 2 AS onsdag om mistanke mot en av deres ansatte, sier politiadvokat Anders Hoff ved økoavsnittet ved Vest politidistrikt til BT. 

Organisasjons- og kommunikasjonssjef Sarah Willand i TV 2 sier til Medier24 at det er snakk om verdier for opp mot 15 millioner kroner.

- Dette er først og fremst en alvorlig og trist sak for oss. Vi leverte i går en anmeldese til politiet knyttet til en mistanke om grovt underslag, som vi mener er foretatt av en av våre ansatte medarbeidere i Bergen, sier hun og fortsetter:

- Bakgrunnen er at vi har avdekket at medarbeideren i stort omfang har tatt utstyr fra TV 2 til privat bruk og latt TV 2 betale for utstyret, sier hun.

- Hvor alvorlig ser TV 2 på dette?

- Vi ser veldig alvorlig på saken, basert på den informasjonen vi har på nåværende tidspunkt. 

Willand forteller til Medier24 at vedkommende nå er suspendert og at medarbeideren følges opp av politiet.

- Er det en redaksjonelt ansatt?

- Vi har ikke mulighet til å gå inn i detaljer om hvem det er.

- Hva gjør TV 2 videre i saken?

- Nå har vi levert en anmeldelse til politiet og vi vil bistå politiet i etterforskningen.

- Når fant dere ut av det?

- Vi hadde mistanke i slutten av forrige uke og leverte anmeldelsen i går.

Klubbleder i TV 2, Henrikke Helland, sier til Medier24 at hun er orientert på lik linje med alle de andre ansatte i TV2, og at hun utover det ikke har noen kommentar til saken.

Mannens forsvarer, advokat Erik Ulvesæter, opplyser torsdag ettermiddag til Dagens Næringsliv at den TV 2-ansatte erkjenner de faktiske forholdene i anmeldelsen.

– Siktede erkjenner de faktiske forhold som er grunnlag for den omtalte anmeldelse, og etterfølgende siktelse. Siktede bidrar til oppklaring av saken. I hvilken grad det er tale om forhold som utgjør underslag, som siktelsen nå gjelder, gjenstår å avklare, sier han.

Powered by Labrador CMS