Mediehistorisk styre Henrik Bastiansen foto Monica H Langen
Mediehistorisk styre Henrik Bastiansen foto Monica H Langen

Nå ligger alle årgangene av Mediehistorisk Tidsskrift gratis på nett

– Til sammen utgjør disse årgangene Norges største digitale samling av forskning på norsk presse-, journalistikk- og mediehistorie, skriver styreleder Henrik Bastiansen i en pressemelding.

Publisert

Mediehistorisk tidsskrift ligger nå åpent tilgjengelig og gratis ute på nett, skriver foreningen i en pressemelding. Fra første utgave i 2004 og fram til nå er det i alt utgitt 30 numre, fordelt på 15 årganger.

Det gleder styreleder Henrik Bastiansen. 

– Til sammen utgjør disse årgangene Norges største digitale samling av forskning på norsk presse-, journalistikk- og mediehistorie. Og denne uken er det hele for første gang blitt tilgjengelig på nettet gratis for alle, sier Henrik G. Bastiansen, styreleder i Norsk Mediehistorisk forening i pressemeldingen. 

Siden starten i 2004 har tidsskriftet tatt opp en rekke ulike temaer. I de fleste utgavene finner man større eller mindre portretter av norske redaktører og journalister.

«Alle er ikke nødvendigvis så kjente navn i dag, slik som Albert Joleik, Ruth Thomsen, eller TV-kritikeren Sverre Evensen, men de betød mye i sin tids presse», står det videre i meldingen. 

Det finnes også ulike numre om ulike perioder i moderne, og mindre moderne, pressehistorie. I meldingen trekkes numre om pressens rolle i 1905, første verdenskrig, den russiske revolusjon, andre verdenskrig og den kalde krigen fram. 

– Det er vårt håp at alle som er interessert i presse og medier vil kunne finne noe av interesse her. Vi håper at også bransjens egne folk og Mediebedriftenes Landsforening (MBL) vil sette pris på at alt dette nå blir åpent tilgjengelig for alle, sier Bastiansen i meldingen. 

Powered by Labrador CMS