Henrik Asheim, stortingsrepresentant og finanspolitisk talsmann for Høyre.
Henrik Asheim, stortingsrepresentant og finanspolitisk talsmann for Høyre.

Asheim mener det er paradoksalt at mediene holder antall varsler hemmelig - mens man krever offentliggjøring fra partiene

- Det er skuffende at de ikke viser den samme åpenheten som de krever av andre, sier stortingsrepresentant Henrik Asheim (H).

Publisert

Da Aftenposten forrige uke undersøkte antall varsler om seksuell trakassering i største mediehusene, ville blant annet VG og TV 2 holde tallene hemmelig.

Det reagerer høyrepolitiker Henrik Asheim på. Til Aftenposten sier han:

– Pressen har et legitimt krav når de ønsker at vi i partiene skal oppgi antall varsler, fordi det sier noe om omfanget av seksuell trakassering uten at det går ut over varslerne. Men jeg synes det er skuffende at de ikke viser den samme åpenheten selv som de krever av partiene.

Asheim mener dette er et tegn på «doble standarder», og minner om at debatten om #MeToo i arbeidslivet startet i nettopp mediene.

– Pressen er for dårlig til å ta kritikk og bør tåle å stille seg selv de samme spørsmålene de stiller andre. Jeg synes absolutt at det er et paradoks at VG og TV 2 velger å ikke være like åpne som de forventer at andre skal være, sier han.

TV 2 kommenterer til Aftenposten at man ikke er ferdig med behandlingen av varslene, mens VG sier at dette «ikke kan besvares med et tall».

Powered by Labrador CMS