Henning Olstad
Henning Olstad

MINNEORD:

Jeg har møtt mange fine folk. Henning var en av dem

«Etter å ha vært på NRKs minnestund har jeg tenkt mye på Henning Olstad, en kjær kollega», skriver Solveig Mikkelsen i dette minneordet om Henning Olstad.

Publisert Sist oppdatert

Forrige helg kom den triste beskjeden om at Henning var død, bare 53 år gammel.

Etter å ha vært på NRKs minnestund mandag har jeg tenkt mye på Henning, en kjær kollega. Om ei tid som er forbi og som jeg ikke har tid til å tenke så mye på. Men som formet mange av oss som var så heldige å jobbe sammen i Her&Nå i noen år.

Med sin vakre radiostemme måtte bare Henning bli programleder. Men han var mer enn en fin stemme. Han satte seg i respekt, stilte gode oppfølgingsspørsmål og var alltid godt forberedt. Som kollega var Henning helt super: Morsom, omtenksom og støttende.

Det var ikke måte på hvor mange vitser han kunne fra KLMs repertoar og var uslåelig når vi skulle høre på jingler, snutter og intromusikk - og gjette hvilke radio- eller TV-program det var snakk om. Vi lo så mye sammen, hele redaksjonen.

For eksempel da Henning hadde intervjuet Geir Hovig om hans møte med Bill Clinton. Dette var da Clinton besøkte Norge mange år før han dukket opp på presidentbesøk i Oslo. Hovigs karakteristikk av Clinton var: «Han var som en påslått lyspære». Det synes vi var en helt fantastisk karakteristikk og så lo vi så vi nesten datt av stolen.

Det har vært mange som har beskrevet Henning som «stødig». Og det var han. Lun, stødig og trygg på seg selv og andre. Selv vil jeg si at han også var lidenskapelig. Det gnistret når han snakket om sin kjære familie, Rikke og jentene, hytta på Agdenes, fotballtrening og radio. Dette brant han for. Her ga han alt.

Etter minnestunda på mandag ble noen av oss i Her&Nå sittende igjen og mimre om hyggelige år sammen med Henning. Noe som var så trist, ble også litt fint. Det er fint at vi var en så sammensveiset gjeng som jobbet under temmelig stressende forhold i mange år. Alt handlet om å produsere fram mot sending klokka 15, så var det å gi alt i en time og klokka 16 var arbeidsdagen over.

Alt kan skje under slike direktesendinger. For eksempel da det var gitt klar beskjed fra Tyholt til Marienlyst om at det ene studioet i Oslo var booket av Her&Nå. Dette ble tatt vel bokstavelig da vi under en direktedebatt opplevde at debattanten i Oslo ble anmodet om å fjerne seg for her skulle det komme en som skulle delta i Her&Nå. Protester til tross, intervjuobjektet måtte gå ut og fortsette intervjuet på mobil. (Tar forbehold her om at jeg husker episoden helt korrekt). Da var Henning rimelig oppgitt, men profesjonell som han var holdt han hodet kaldt og fullførte intervjuet.

Vi var kolleger i mange år. Jeg sluttet i NRK i 2011, Henning fikk lederjobber. Kontakten stoppet opp. Men det er fint å tenke på at noen viktige år i arbeidslivet sto vi sammen last og brast, hele redaksjonen. Og Henning var en sentral brikke for at vi trivdes så godt sammen.

Jeg har møtt mange fine folk. Henning var en av dem. En tvers igjennom fin fyr.

------

Dette minneordet ble først publisert på Facebook, og er gjengitt med tillatelse.

Powered by Labrador CMS