Schibsted betaler over én milliard kroner for 80 prosent av svensk rubrikkside

Får kjøpe seg inn i Hemnet.

Publisert Sist oppdatert

- Alle fire eksisterende aksjonærer i det svenske rubrikknettstedet for eiendom Hemnet har akseptert Schibsteds tilbud om å kjøpe Hemnet, og en avtale er signert, melder Schibsted ASA i en børsmelding mandag morgen.

Avtalen verdsetter Hemnet til SEK 1,5 milliarder kroner, noe som er likt med det budet Schibsted ga i mai 2015. Siden har det vært noe fram og tilbake om hva aksjonærene velger, men nå er det altså klart at Schibsted får kjøpe 80 prosent av selskapet:

Fastighetsbyrån og Svensk Fastighetsförmedling selger alle sine aksjer til Schibsted (henholdsvis 34 og 16 prosent). Mäklarsamfundet selger 15 prosent til Schibsted og beholder 10 prosent. FMF (Fastighetsmäklarförbundet) selger 15 prosent og beholder 10 prosent.

- Avtalen er betinget av klarering av svenske konkurransemyndigheter (KKV). Schibsted er optimistisk med tanke på mulighetene for å oppnå en klarering, heter det i børsmeldingen.

Transaksjonen ventes å bli gjennomført i løpet av første halvår 2016.

I de første ni månedene av 2015 hadde Hemnet driftsinntekter på SEK 135 mill. og EBITDA på SEK 50 mill. Hemnet fakturerer boligselger direkte og fakturasummen deles 50/50 mellom Hemnet og eiendomsmegler.

Powered by Labrador CMS