Programleder Marte Spurkland i Helsekontrollen på TV 2.
Programleder Marte Spurkland i Helsekontrollen på TV 2.

Marte Spurkland og TV 2s Helsekontrollen får kritikk for skjult kamera

TV 2s Helsekontrollen bruker skjult kamera for å vise hva slags råd barn får hos alternative terapeuter. Det skaper harme hos alternative behandlere, skriver Vårt Land.

Publisert

Norges Landsforbund av Homøopraktikere reagerer kraftig på at TV 2 bruker skjult kamera til en ny episode av Helsekontrollen.

Ifølge avisen Vårt Land får TV 2 en 10-åring til å late som hun har vondt i magen - for så å oppsøke alternative behandlere sammen med programleder Marte Spurkland, som utgir seg for å være moren.

TV-kanalen ønsker å vise fram hvilke råd og behandling hun får tilbud om, skriver Vårt Land.

Norges Landsforbund av Homøopraktikere har på sine nettsider laget en artikkel der fra anbefaler alle sine medlemmer om å si nei til å delta i TV 2s program

Der skriver de blant annet:

Mari Hvattum i TV 2 forsvarer bruken av skjult kamera og skriver i en e-post til Vårt Land:

NLH oppfordrer alle medlemmer og personer som er glad i alternativ behandling om å protestere mot en slik framferd fra TV 2 på Facebook og spre budskapet til alle slik at TV2 skjønner at dette er et overtramp.

– Vi har forståelse for at det føles ubehagelig å få vite at noen med skjult kamera har vært inne til konsultasjon. I denne saken mener vi den journalistiske metoden var nødvendig for å få dokumentert hva slags konkrete råd og eventuelle diagnoser som kan komme ut av en slik konsultasjon, skriver Mari Hvattum, redaktøransvarlig for Helsekontrollen, skriver hun i e-posten til Vårt Land.

Powered by Labrador CMS