Erstatter Hellkonferansen med et halvdagsseminar

«Vi har en klar intensjon om å gjenoppta tradisjonen med jevnlige journalistkonferanser i Trøndelag», skriver lederen i Trøndelag Redaktørforening, Erlend Juvik.

Publisert

Tidligere har Medier24 skrevet at Trøndelag Redaktørforening, Nord-Trøndelag journalistlag og Trondhjems journalistlag har besluttet å legge ned Hellkonferansen neste år

Hellkonferansen er en årlig journalistkonferanse for mediehusene i Trøndelag, hvor blant annet deles ut den trønderske journalistprisen. 

Både trangere kompetansebudsjetter og større konkurranse fra andre mediekonferanser ble oppgitt som årsaker til at de tre arrangørene nå har sett på nye løsninger for konferansen. 

– Da vi startet opp konferansen var det få journalistikk- og mediekonferanser. I dag er det mye større konkurranse, og det bidrar nok også til at vi ikke har like mange deltakere som tidligere, sa leder i Trøndelag Redaktørforening, Erlend Hansen Juvik, til Medier24. 

I en pressemelding skriver de nå at de har besluttet følgende tre ting om neste års Hellkonferanse: 

  • Det er besluttet å ikke arrangere Hell-konferanse vinteren 2019
  • Isteden vil det i februar 2019 bli arrangert et halvdags journalistisk seminar, med middag og utdeling av journalistprisen for 2018 på kvelden
  • Eierne har en klar intensjon om å gjenoppta tradisjonen med jevnlige journalistkonferanser i Trøndelag. Det er satt ned et arbeidsutvalg med deltakerne fra styrene i alle foreningene. Mandatet er å se på innhold, tidspunkt, lokasjon og finansiering av fremtidige konferanser. Utvalget skal også se på hvordan arbeidet med konferansene kan gjennomføres best mulig. Det ferdige forslaget fra utvalget vil bli sendt ut på høring

Videre skriver leder i Trøndelag Redaktørforening, Erlend Hansen Juvik, på vegne av de tre foreningene, at noe av bakgrunnen for endringene som nå gjøres er at redaktørene i flere av de store mediene i regionen har gitt tilbakemelding om at man bør revurdere måten konferansen organiseres på. 

«Gitt denne tilbakemeldingen samt betydelige utfordringer rundt rekrutteringen av arrangørkomite, så eierne seg nødt til å sette av tid til en dialog om hvordan vi skal arrangere konferansen framover», skriver han. 

LES MER: Avlyser Hellkonferansen (+)

Powered by Labrador CMS