Her er de beste pressebildene fra Trøndelag i fjor: Fotopris til Rune Petter Ness for serien om hjertesyke Sigrid (11)

- En rørende serie, uttaler juryen. Hederlige omtaler til Morten Antonsen og Johan Arnt Nesgård.

Publisert

Adresseavisen henter som vanlig hjem mange priser når Den trønderske journalistikkprisen deles ut hvert år på Hellkonferansen - så også lørdag kveld.

Avisas dyktige fotograf Rune Petter Ness kunne hente hjem årets fotopris, for en rørende og fint fotografert serie om hjertesyke Sigrid (11 år).

  • Se bildene øverst i saken!

Hederlige omtaler i fotoklassen ble gitt til Morten Antonsen og Johan Arnt Nesgård.

Under følger juryens uttalelser for de nevnte prisene.

 

Fotoprisen 2017: Rune Petter Ness, Adresseavisen for «Hjertebarn»

Juryen uttaler:

«En rørende og fint fotografert serie av en dyktig fotograf som har levert flere gode bidrag til konkurransen. Her blir vi kjent med 11 år gamle Sigrid som har vært gjennom flere operasjoner etter at hun ble født med en komplisert hjertefeil. Nå venter hun på et nytt hjerte. Gjennom bildene får vi et innblikk i Sigrids hverdag med sprøyter og sykehuskorridorer. Serien gjør inntrykk og juryen vil gjerne se mer. Hvordan går det med den tapre 11-åringen?»

 

 

Fotoprisen 2017, hederlig omtale: Johan Arnt Nesgård, Trønder-Avisa for «Reddet reinen»

Juryen uttale:

 

«Et klassisk pressebilde. Her har fotografen vært på rett sted til rett tid. Et godt eksempel på fotografiets styrke: evnen til å fryse en dramatisk hendelse og fortelle en historie på et tusendels sekund. Et øyeblikk som vil bli husket.»

 

Fotoprisen 2017, hederlig omtale: Morten Antonsen, Adresseavisen for «Haukvannet»

Juryen uttaler:

«Regn, regn, regn. En situasjon vi alle kjenner. Et håndkle som beskytter mot det kalde regnet. En klissbløt t-skjorte som klistrer seg kaldt til kroppen. Noe å spise. Våte sko. Et flott øyeblikk som oppsummerer den norske sommeren. Bildet er godt komponert og viser hvordan en dyktig fotograf kan løfte et grått og hverdagslig øyeblikk til en nydelig fortelling om barndommens gledesstunder.»

 

Den trønderske journalistikkprisen 2017

  • Deles ut av Trondhjems Journalistforening, Nord-Trøndelag Journalistlag og Trondheim Redaktørforening.
  • Juryen har bestått av Oddveig Storstad, Nina Selbo Torset, Kristoffer Egeberg, Jarle Aasland, Torry Pedersen og Bård Borch Michalsen.
Powered by Labrador CMS