Sjefredaktør og nyhetsredaktør går av på Helgeland - etter omstilling, kritikk og konflikt

Petter T. Stocke-Nicolaisen slutter som enleder i Helgelendingen. Går til ny jobb i Amedia.

Publisert Sist oppdatert

Det er Helgelendingen selv som på nettavisa Helg.no melder dette.

Stocke-Nicolaisen har vært enleder i det som tidligere het Helgeland Arbeiderblad siden 2013, og går nå av for å tiltre en prosjektstilling i Amedia, Helgelendingens eierkonsern.

– Jeg er ferdig med mitt oppdrag i Helgelendingen, og gleder meg til å ta tak i nye oppgaver. Jeg ønsker mine kolleger i Helgelendingen lykke til, sier Stocke-Nicolaisen til egen avis.

– Det har vært en krevende tid for Helgelendingen. Jeg vil takke Petter for innsatsen og ønsker ham lykke til med nye utfordringer, sier Holgersen samme sted.

Samtidig som sjefredaktøren går av, har også nyhetsredaktør Christina Gulbrandsen sagt opp sin stilling.

Roy Lasse Leknes er nå konstituert som administererende direktør, mens Rune Pedersen er konstituert som sjefredaktør.

Uro rundt avisa

Etter hva Medier24 forstår, har det vært en tid med mye uro i redaksjonen. Blant annet skal flere medarbeidere sluttet, i tillegg til en omfattende nedbemanning.

Avisa har også vært gjennom et konfliktfylt navnebytte fra Helgeland Arbeiderblad til Helgelendingen, der en konflikt med historielaget Helgelendingen skal ha kostet avisa et betydelig beløp.

Mediehuset hadde i fjor et driftsresultat på minus 1,8 millioner kroner, av en omsetning på rundt 50 millioner. Det skyldes i stor grad omstillingskostnader, sluttpakker og gavepensjoner, men som øvrige aviser, også inntektssvikt.

Eksternt har kritikken også vært synlig flere steder. Konkurrenten Helgelands Blad skrev i juni at Vefsn-ordfører Jann-Arne Løvdahl var «bekymret over utviklinga til Helgelendingen» (ikke på nett), og hadde bedt om et møte med styreleder Bjarne Holgersen.

Arbeidstilsynet gjennomførte i vår også et omfattende tilsyn i bedriften, som endte med flere varslinger om pålegg.

- Ingen dramatikk bak avgangen

Overfor Medier24 avviser avtroppende redaktør Petter T. Stocke-Nicolaisen at det har vært uro eller at det er konflikter som ligger til grunn for avgangen:

- Jeg har sagt opp, fordi jeg er tilbudt en annen stilling. Det er alt.

På spørsmål om uro, mange som har sluttet eller Arbeidstilsynets rapport, svarer han følgende:

- Vi har kun gjennomført ordinære nedbemanninger, og Arbeidstilsynets rapport inneholdt syv varsel om pålegg. Alle disse pålegger vil bli utført innen de frister som Arbeidstilsynet har gitt oss. Det ligger ingen dramatikk i dette.

- Avisa har vært gjennom store omstillinger som i en hver annen mediebedrift, det har ført til diskusjon og meningsforskjeller. Det er sunt, sier Stocke-Nicolaisen.

Powered by Labrador CMS