Minerva starter ny, borgerlig nettavis med brukerbetaling. Oslos rikeste menn finansierer satsingen

Men avisa håper også på pressestøtte etter ett års drift, sier Nils August Andresen. Helge Øgrim er med som skribent og rådgiver, Therese Sollien ansatt som journalist.

Publisert Sist oppdatert

(Medier24/NTB):

Minerva starter en ny borgerlig nettavis 5. desember. Tidsskriftet håper på å få to millioner kroner i pressestøtte etter ett års drift.

– Mange deler av det norske politiske livet har publikasjoner som dekker samfunnet fra deres ideologiske ståsted i en bred avistradisjon. Det mangler på borgerlig side.

Vi vil lage en fullspektret avis som kan fylle det rommet, sier redaktør Nils August Andresen i det liberalkonservative tidsskriftet til Klassekampen.

I dag består Minerva hovedsakelig av kommentarer.

Avisen lanseres 5. desember, men kommer først i gang for fullt på nyåret. Og skal drives for fullt gjennom 2017 med mål om å få pressestøtte.

Totalt skal redaksjonen bestå av seks årsverk fordelt på cirka ti personer.

Budsjettet er på fem millioner kroner for neste år, og flere har bidratt med midler, blant dem skipsreder Felix Tschudi, Westerdals-eier Nicolai Løvenskiold og finansmann Johan H. Andresen.

Den nye avisa har allerede ansatt Dag og Tid-journalist Therese Sollien, mens de har knyttet til seg tidligerer Journalisten-redaktør Helge Øgrim som skribent og rådgiver.

Powered by Labrador CMS