Øyvind Nordmo Sivertsen blir sportsredaktør i Nordlys.

Øyvind Sivertsen er ny sportsredaktør i Nordlys

Nordlys ansetter Øyvind Sivertsen som sportsredaktør og lover større satsing på sportsjournalistikk fremover.

Publisert Sist oppdatert

Høsten 2022 ble Øyvind Sivertsen hentet til Nordlys fra konkurrenten iTromsø for å være nyhetsreporter.

Litt over seks måneder senere går han over i ny stilling som sportsredaktør for avisen.

– Det er en stor tillitserklæring å få den rollen. Da jeg fikk forespørselen om å bli leder av sportssatsingen i Nordlys så var det så fristende at jeg valgte å takke ja til det, sier han til Medier24.

Han forteller at han ble overrasket over forespørselen om å bli leder av sportsavdelingen på fire faste, inkludert ham selv.

– I Nordlys satser vi veldig på direktesendt sport. Vi har en god del rettigheter på fotball og andre idretter. Det vil vi fortsette å satse på. Så er selvfølgelig Tromsø IL et viktig fotballag for oss, men naturligvis også en del andre områder, sier han.

Ansvarlig redaktør Helge Nitteberg forteller at ansettelsen er et ledd i mediehusets stadig økende satsing på sport.

Under og etter pandemien har Nordlys underinvestert i sportsjournalistikk, forteller Nitteberg, som legger til at det gjøres noe med nå.

– Vi har fått tilgang på masse rettigheter innenfor sportssegmentet, særlig innen fotball. Vi er nødt til å styrke laget hvis vi skal klare å gape over rettighetene vi skal forvalte på en god måte, uttaler han.

Da er han glad for å få Sivertsen til å lede det nye laget.

– Vi har lagt merke til han, og han ble vel headhuntet som nyhetsreporter til oss. Nå satser vi tungt på å bli best i klassen på sportsjournalistikk. Da er vi heldige som har en solid mann som Øyvind som er motivert og sulten til å lede det arbeidet, sier Nitteberg.

Powered by Labrador CMS