Redaktør Helge Lurås i Resett.
Redaktør Helge Lurås i Resett.

Resett med 2,5 millioner i underskudd

«Vi har nok nådd en grense for hvor mye underskudd aksjonærene fordøyer», skriver redaktør Helge Lurås.

Publisert

Resett skriver onsdag kveld at nettstedet gikk med 2,5 millioner kroner i underskudd i 2018. Kostnadene var på 6,2 millioner kroner, skriver redaktør Lurås.

«Snart kommer nyheten uansett, og vi kan like godt være ærlige med det», skriver han i en kommentar på egne nettsider.

Resultatet deres er imidlertid ikke blitt sendt inn til Brønnøysundregistrene, og Medier24 har dermed ikke lykkes i å oppdrive det fullstendige regnskapet. Helge Lurås ønsker heller ikke å dele det enda.

«Detaljene får vente til endelig regnskap er innsendt. Men driftsutgifter på 6,2 og underskudd på omlag 2,5 gir jo en pekepinn [på omsetningen]», skriver Lurås i en sms.

Og pekepinnen sier dermed en omsetning på 3,7 millioner kroner.

På deres nettsider skriver Lurås:

«Det meste av inntektene våre i 2018 kom fra dere lesere. Spesielt i siste halvdel av året tok donasjonene seg opp. Det var også da vi begynte å «mase».»

I april skrev Medier24 at Google blokkerer Resett fra deres annonsetjeneste AdSense, som følge av brudd på deres retningslinjer. I tiden før, og etter, har de i tillegg opplevd at en lang rekke selskaper har trukket seg fra å annonsere på nettsiden deres. Det skjedde etter at kritikere direkte kontaktet annonsørene for å advare dem.

«Hvis Resett ikke hadde vært svartelistet av mediebyråer og blitt boikottet av annonsører, ville vi trolig hatt mer enn 10 millioner i reklameinntekter i året, og vært selvdrevet. Så stor er nettrafikken vår. Men boikottet, blir vi», skriver Lurås.

Videre melder han om at donasjonene har tatt seg ytterligere opp, og at de nå har 2.300 innmeldte Resett-medlemmer.

«Men inntil videre trenger vi hjelp. For vi har nok nådd en grense for hvor mye underskudd aksjonærene fordøyer. Vi tapte nesten en million kroner i 2017 også», skriver han videre.

Datum Invest, som Jan Haudemann-Andersen står bak, eier 22,7 prosent av selskapet. Gjennom selskapet Glencoe AS eier Christian Mikkel Dobloug 18,2 prosent. Resett-redaktør Helge Lurås eier 6,5 prosent av egen avis.

Lørdag skrev Medier24 at to tidligere ansatte selger seg ut av Resett.

Powered by Labrador CMS