Resett-redaktør Helge Lurås
Resett-redaktør Helge Lurås

Resett har tapt fire millioner siden oppstarten: Går for første gang i pluss

Nettstedet endte med et overskudd på 425 000 i 2020.

Publisert

Nettstedet Resett har lenge ligget på minussiden. Så langt i år har de gått over 100 000 kroner i minus, skriver Journalisten.

– Vi har nå hentet inn 1,5 millioner kroner i to emisjoner. Min og styrets ambisjoner er å gå i null eller med overskudd i alle år framover fra nå. Frisk kapital gjennom emisjonene gir oss en liten buffer. Den er grei å ha særlig når vi er en så utsatt nettavis. For Resett har såpass mange, skal jeg si fiender, som man ikke vet hva finner på, sier Helge Lurås, som omtaler seg selv som redaktør, til Journalisten.

Resett har siden oppstarten i 2017 akkumulert et underskudd på litt over fire millioner kroner til og med 2019. I fjor endte nettstedet for første gang pluss, og et driftsresultat på 425 000 kroner. I 2019 endte driftsresultatet på -1,3 millioner kroner.

– Vi forventet å gå med underskudd de første årene. Derfor ble vi positivt overrasket over overskudd i 2020. Inntektene består av 90 prosent donasjoner og abonnenter, som er omtrent likt fordelt, sier han til avisen.

Lurås legger til at nettstedet er boikottet av de fleste annonsører, og derfor ikke kan belage seg på annonseinntekter.

Årsregnskapet for 2020 viser at nettstedet har økt inntektene fra 7,7 millioner kroner i 2019, til 8,8 millioner i fjor. Samtidig har kostnadene minket, fra 9,0 millioner kroner til 8,3 millioner kroner.

Powered by Labrador CMS