Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix
Illustrasjonsfoto: NTB Scanpix

NRK: Nyhetsredaktør i Resett går hardt ut mot eget nettsted

Og en tidligere journalist i nettstedet har sagt opp på grunn av et foreldet kvinnesyn i nettstedet.

Publisert

Elisabeth Sjølie har vært nyhetsredaktør i Resett siden oppstarten høsten 2017. 

Nå går hun hardt ut mot eget nettstedet, på sin egen Facebook-side, melder NRK. 

– Jeg vil ikke uttale meg så mye offentlig, men jeg føler et behov for å ta avstand til kvinnesynet i Resett. Spesielt i fregattsaken. Da synes jeg det gikk altfor langt, sier Sjølie til NRK.

På Facebook skriver hun, ifølge NRK: 

«Jeg gikk ikke fra en bra jobb for å fremme holdninger som feks at abort er lik nazisme, at kvinner ikke kan være ledere eller i Forsvaret (jeg jobbet i Forsvaret selv), at norske kvinner er utakknemlige beist som bør takke mannen hver dag.»

Hun har tidligere vært seniorkonsulent i Forsvarets forskningsinstitutt. Hun har vært sykemeldt fra jobben som nyhetsredaktør i Resett siden juli.

Journalist Bjørg Uhlen sa i høst opp stillingen sin i Resett. Til NRK sier hun at årsaken er et foreldet kvinnesyn i Resett.

NRK har fremlagt kritikken fra Sjølie og Uhlen til ansvarlig redaktør i Resett, Helge Lurås. Overfor NRK sier han at han ikke har anledning til å kommentere kritikken fra Sjølie, siden hun fortsatt er ansatt i Resett. 

Lurås kommenterer imidlertid kritikken fra Uhlen, og hevder at hun ikke oppga Resetts kvinnesyn som årsaken til at hun sa opp. 

– Det er åpent for meningsmangfold i redaksjonen til Resett. Det er mitt ansvar som ansvarlig redaktør å slippe til ulike synspunkter. Noen ganger er dette synspunkter som ikke alle ansatte stiller seg bak, sier Lurås til NRK.

Powered by Labrador CMS