Redaktør Helge Lurås i nettavisen Resett.
Redaktør Helge Lurås i nettavisen Resett.

Den unge mannen i «Skei Grande-historien» sier Resett tilbød han 400.000 kroner for å stille opp

Torsdag kveld forteller 26-åringen for første gang sin historie til VG. Og understreker at han ikke vil snakke med noen andre medier.

Publisert

Etter flere ukers rykteflom i sosiale medier og fra den høyreorienterte nettavisen Resett, tok Venstre-leder og kulturminister Trine Skei Grande tirsdag kveld «til motmæle».

- Jeg er ingen overgriper, sa hun til Aftenposten.

Hun ville ikke gå i detalj på hendelsen, som i Resett ble presentert til en grov anklage om det som skulle ha skjedd på en fest i 2008.

Torsdag snakker den andre personen i historien - den da 17 år gamle gutten - for første gang om historien.

 

Det gjør han til VG. Mannens beskrivelse av hendelsen er langt «mildere» enn anklagene fra Resett. Han var også 17, og ikke 16, da dette skjedde. Men den nå 26 år gamle mannen bekrefter overfor VG selve hendelsen, som ifølge han var frivillig fra begge parter. 

Det gjør han blant annet fordi hans versjon av historien også skiller seg noe fra den Skei Grande skal ha formidlet til andre.

26-åringen understreker overfor VG at dette blir det eneste intervjuet han gir om saken, og at «det ikke er noe poeng for andre medier å ta kontakt».

Dette til tross for et sterkt press fra nettopp Resett for å stille opp, samtidig som ryktene spredte seg på sosiale medier:

– Det oppleves som ekstremt påtrengende; Resett har sågar tilbudt meg 400 000 kroner for min historie, sier han.

Redaktør Helge Lurås bekrefter overfor VG at de har tilbudt penger, men vil ikke kommentere beløpet.

- Vi mener det er en viktig sak og en belastning involvert for vedkommende, sier han.

 

 

Powered by Labrador CMS