Pressepodden

Resett-Lurås tar selvkritikk: – Vi burde vært noen minutter tidligere ut med å kontakte Trine Skei Grande

– Jeg burde kunne gitt henne litt mer tid.

Publisert

I Pressepodden fra Medier24 forteller Helge Lurås i Resett at det er flere ting han angrer på rent presseetisk i løpet av de over to årene som nettstedet har vært operativt.

Programleder og kommentator Erik Waatland utfordrer han på en rekke punkter i Vær varsom-plakaten, der Lurås svarer opp, slår tilbake og legger seg flat.

Blant annet handler det om at personfokuset på enkeltspaltister har vært altfor massivt. Han innrømmer for eksempel at fokuset mot spaltist Sumaya Jirde Ali ble for sterkt – noe han beklager.

Pressepodden

En podkast fra Medier24 som tar for seg medier, journalistikk, PR/kommunikasjon, teknologi og sosiale medier.

Du kan følge Pressepodden på Facebook og delta i diskusjoner om episodene.

Podkasten er muliggjort med støtte fra Fritt Ord.

– Vi skrev for mye om henne. Det ble for mye og vi burde stoppet det mye tidligere, sier han i Pressepodden.

Lurås blir utfordret på om det er andre ting han skulle ønsket at han gjorde annerledes rent presseetisk i dag vs. da de startet opp.

Der sier Lurås at han gjerne skulle ønsket seg at han tok kontakt med Venstre-leder Trine Skei Grande på et tidligere tidspunkt i saken med 17-åringen.

– Jeg ville vært litt raskere med å kontakte Trine Skei Grande. Det tok fem minutter fra første sak ble publisert til jeg tok kontakt med henne. Jeg burde kunne gitt henne litt mer tid, selv om det var årsaker til at det ble gjort på den måten, sier han.

Lurås sier han har undervurdert hvor mye trykk Resett og nettstedets kommentarfelt kan være mot enkeltpersoner, men understreker at de i all hovedsak sparker oppover.

Hør Pressepodden her inne i artikkelen, på Spotify eller iTunes.

Powered by Labrador CMS