Her får vi nok en bekreftelse på at Resett er alt annet enn en seriøs nyhetsformidler, skriver Sofia Rana. I bildet: Redaktør Helge Lurås i Resett.
Her får vi nok en bekreftelse på at Resett er alt annet enn en seriøs nyhetsformidler, skriver Sofia Rana. I bildet: Redaktør Helge Lurås i Resett.

Kommentar

I tillegg til å oppildne kommentar­feltet og forsøple debatten prøver Lurås nå å kapre KrF

(MEDIEKRITIKK): Her får vi nok en bekreftelse på at Resett er alt annet enn en seriøs nyhetsformidler, skriver Sofia Rana.

  • SOFIA RANA, flyvertinne og samfunnsdebattant
Sofia Rana, flyvertinne, samfunnsdebattant og spaltist.
Sofia Rana, flyvertinne, samfunnsdebattant og spaltist.

De fleste av oss har fått med oss leder i Kristelig Folkeparti (KrF), Knut Arild Hareide, sin tale til landsstyret den 28. september der han tok til orde for partiets fremtid og hvor man bør gå i hensyn til regjeringssamarbeid.

Debatten har kokt i mediene etter talen der Hareide mente det var nødvendig å vurdere et samarbeid med Arbeiderpartiet og Senterpartiet.

Nå venter man på hva som vil skje i november når partiet skal ha sitt ekstraordinære landsmøte der de skal ta sitt endelige valg om å fortsette på borgerlig side eller gå inn for et rødgrønt samarbeid.

I mellomtiden har partiet fått 1500 nye medlemmer og kan glede seg over fremgang på de aller fleste målinger. 

Sofia Rana

er flyvertinne og samfunnsdebattant.

Opptatt av hva slags samfunn vi har, politisk engasjert og antirasist.

Fra desember 2017 mediekritisk spaltist på Medier24.

 

Mediekritikk på Medier24

Medier24 fortsetter i 2018 vår spalte med en håndfull spaltister som bidrar med mediekritiske tekster og analyser. 

Spalten er støttet med tilskudd fra Fritt Ord.

Noen er mer bekymret over dette enn andre. Redaktør i Resett Helge Lurås oppfordret i et innlegg på nettstedet sitt sine lesere å melde seg inn i KrF i hopetall for å påvirke utfallet i de ekstraordinære møtene.

Lurås kan nemlig opplyse om at KrF har en praksis om at nye medlemmer fra første dag kan være med å delta og stemme på det ekstraordinære landsmøtet.

Det er limt inn en lenke til KrF sine sider og Lurås skriver at hans lesere kan melde seg inn være med på møtene og melde seg ut igjen når landsmøtet er over. For å skape ekstra begeistring er det lagt til en liten «poll» der leserne kan svare på om Resett sine lesere bør bruke denne muligheten.

Svaralternativene er «ja», «nei» og «dette er et kuppforsøk, fy skam».

Det siste alternativet gir meg et ørlite håp om at Lurås er klar over at det han oppfordrer til er betenkelig, men det er sikkert ikke tilfelle, ellers hadde han vel ikke tatt initiativ til dette i første omgang.

Lurås har delt innlegget på sin egen Facebook side og leder for Alliansen, Hans Jørgen Lysglimt Johansen, har meldt seg inn i KrF.

Partilederen fra mikropartiet Alliansen som fronter norsk nasjonalisme har altså meldt seg inn i KrF for å kunne påvirke utfallet av partiets landsmøte.

Det hadde vært interessant å høre hva representanter og andre medlemmer av KrF synes om denne oppfordringen. Et søk på partiets nettsider viser at de foreløpig ikke har noen eksklusjonsparagraf.

At redaktører av omstridte nettsteder oppfordrer til misbruk av medlemskap på denne måten bør vel være grunn nok til å innføre noe sånt. Man kan også spørre om denne praksisen er ok fra noen som prøver å fremstå som redaktør for en seriøs nettavis.

Om det ikke er et direkte brudd på Vær Varsom-plakaten, så er det fortsatt en høyst kontroversiell praksis. Så vidt jeg vet er det ingen seriøse medier som har oppfordret til en slik aksjon noen gang, og det bør heller ikke bli en trend.

Det er en ting at Resett er et såkalt alternativ til tradisjonelle medier som mener at de setter søkelys på saker som andre medier ikke tør å skrive om, men selv dette bør de fleste av deres lesere forstå at er å gå over streken for hva som er akseptabelt.

La nå medlemmene av partiet som er oppriktig opptatt av politikken få ta en avgjørelse i fred uten at Helge Lurås skal plage partiet med oppfordringer til useriøse innmeldinger. 

Her får vi nok en bekreftelse på at Resett er alt annet enn en seriøs nyhetsformidler. Dette føyer seg i en lang rekke av diskutable metoder, usmakeligheter og uanstendigheter vi har fått fra Resett sin redaktør og hans skribenter.

I tillegg til å oppildne kommentarfeltet og forsøple debatten, prøver Lurås nå å sette i gang en slags kapring av Kristelig Folkeparti.

For noen uker siden var Helge Lurås litt bitter over å ikke ha fått bli med i redaktørforeningen på grunn av gjentatte brudd på Vær Varsom-plakaten.

Stalltips: Slike stunts vil neppe overbevise styret i redaktørforeningen.

  • For ordens skyld: Skribenten har tidligere vært involvert i en uenighet med Resett-eierne etter en kommentarartikkel. Det kan du lese om her - og her
Powered by Labrador CMS