Siril Heyerdahl, redaksjonssjef NRK Dokumentar og samfunn.
Siril Heyerdahl, redaksjonssjef NRK Dokumentar og samfunn.

Forfatter ble ikke kreditert i populær podkast - nå tar NRK selvkritikk

– Vi ser denne saken som en påminnelse om at det er viktig for kilder å bli kreditert riktig,

Publisert

I et intervju med Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening (NFFO) uttrykker forfatter Jon Gangdal misnøye med at en bok han har skrevet, ikke ble kreditert i NRK-podkasten «Hele historien».

Podkasten som ble publisert i januar i år, handlet om den såkalte «Christoffer-saken», slik også Gangdals bok gjør.

Gangdal hadde også stilt til intervjuer i over flere timer til sammen, og slik hjulpet NRK med research til podkasten. Likevel ble ikke boken hans henvist til i episodene, skriver NFFO.

Overfor foreningen, innrømmer NRK at de kunne gjort en bedre jobb med å henvise til boken.

NRK har gode krediteringsrutiner og skal også ha disse på plass når det er eksterne leverandører. Vi ser denne saken som en påminnelse om at det er viktig for kilder å bli kreditert riktig, sier hun til NFFO.

– Det er spesielt sentralt å opplyse om kilder som gir unik informasjon. Hver plattform krever sine egne krediteringsrutiner. NRKs podkastledelse deler nå en mal for hvordan vi krediterer på podkast – både med interne og eksterne leverandører.

Podkasten «Hele historien» ligger for tiden øverst på Podtoppens liste over podkastene som er mest lyttet til i Norge i uke 16. Dermed gikk de forbi Herman Flesvig og Mikkel Nivas «Friminutt» som har tronet øverst på listen siden uke to i år.

Powered by Labrador CMS