NRK etablerer nytt kontor i Bodø - skal ansette 15 nye medarbeidere

NRKs teknologidivisjon åpner kontorer i Bodø. – Et konkurransefortrinn å være i hele landet, sier kringkastingssjefen.

Publisert

NRK etablerer et nytt produktutviklingsteam i Bodø, opplyser mediehuset.

Det skal i første omgang ansettes 15 nye medarbeidere, som alle vil høre til i Teknologi-, produkt- og produksjonsdivisjonen i NRK. 

Det nye teamet vil bli samlokalisert med NRK Nordland.

– Vi ønsker å tiltrekke oss ettertraktede og dyktige utviklere og designere fra hele landet. Da er det bra å bevege seg ut av Oslo også, og vi ser dette som en god mulighet for å kunne finne kolleger fra andre produkt- og teknologiutviklingsmiljøer enn vi har rekruttert fra tidligere, sier teknologidirektør Heidrun Reisæter.  

Kringkastingssjef Thor Gjermund Eriksen understreker hvor viktig det er at NRK har tilstedeværelse utenfor Oslo.

– NRK skal kjenne Norge best, og vi skal speile hele befolkningen i journalistikken og programmene vi lager. Da må også organisasjonen vår være spredt i landet. Fysisk nærhet til folk er et konkurransefortrinn som vi ønsker å utnytte enda bedre, sier Eriksen.  

Også distriktsdirektør Marius Lillelien fryder seg over utvidelsen til Bodø.

– Bodø er en by i sterk vekst og utvikling og NRK Nordland er et av de mest nyskapende redaksjonelle miljøene i hele NRK når det gjelder å teste ny teknologi for å nå enda bedre ut til folk. Så selv om det nye utviklermiljøet ikke skal jobbe direkte opp mot det innholdet NRK Nordland lager i det daglige er vi sikre på dette blir en veldig god match, sier Lillelien.

Powered by Labrador CMS