Gravegruppa i NRK Sør består av Christina Førli Aas (f.v), Rune Christoffer Holm, Liv-Eva Welhaven Løchen og Veronica Westhrin.
Gravegruppa i NRK Sør består av Christina Førli Aas (f.v), Rune Christoffer Holm, Liv-Eva Welhaven Løchen og Veronica Westhrin.

NRKs distriktskontorer i sør tar gravegrep: Etablerer felles gruppe for undersøkende journalistikk

Målet er å bidra med flere nyheter som setter nasjonal dagsorden fra NRKs kontorer i Vestfold, Telemark og Sørlandet.

Publisert

NRKs tre distriktskontorer i Vestfold, Telemark og Sørlandet har etablert en felles gruppe på tvers som skal styrke arbeidet med undersøkende nyheter fra hele regionen.

– Målet er å bidra med flere nyheter som setter nasjonal dagsorden fra vårt område. Flere dagsordensettende saker og mer avslørende journalistikk er oppdraget til gruppa, forteller regionredaktør i sør, Heidi Pleym.

Fra før er det kjent at distriktskontorene i Nordland, Troms og Finnmark, samt NRK Sapmi har en liknende gruppe, etablert i oktober i fjor.

NRK-regionen har dialog og samarbeid med Dokumentar & samfunn i NRK, og tidligere i år var 13 medarbeidere og ledere samlet for å dra i gang satsingen på undersøkende nyheter i region sør, opplyser NRK.

Hensikten med samlinga var å tilføre regionen mer kompetanse rundt arbeidsmetoder for å jobbe med «hverdagsgraving» og med større journalistiske prosjekter, samt å bygge nettverk på tvers i regionen og med noen av de fremste medarbeiderne på undersøkende journalistikk i NRK.

En medarbeider fra hver redaksjon utgjør gruppa som skal arbeide med både mindre og større journalistiske prosjekter.

Gruppa skal jobbe med minst et stort fellesprosjekt med deadline før sommeren.

Gruppa består av Veronica Westhrin (Telemark), Liv-Eva Welhaven Løchen (Sørlandet) og Rune Christoffer Holm (Vestfold).

Redaksjonssjef for flater og dybde i Telemark, Christina Førli Aas har fått i oppdrag å koordinere arbeidet i gruppa, opplyser NRK.

Powered by Labrador CMS