NRK var ikke fornøyd med søkerlistene. Lyser ut redaktørjobber for Hordaland og Sørlandet på nytt

- Vi ønsker et bredere utvalg av søkere, sier Heidi Pleym og Kai Aage Pedersen.

Publisert Sist oppdatert

NRK har det siste året rekruttert en rekke regionredaktører og distriktsredaktører. Både som konsekvens av den nye regionmodellen med fem regionredaktører og interne opprykk, og som en konsekvens av at ledere har sluttet. 

Tidligere i høst lyste NRK ut lederjobber for NRK Sørlandet og NRK Hordaland - men nå blir disse lyst ut på nytt. 

Ifølge stillingsannonsene innebærer disse jobbene mye ansvar, flere ansatte og teknologiske utfordrende oppgaver. Men begge stillingene slet med å få godt nok antall og utvalg av søkere, mener regionredaktør Kai Aage Pedersen i vest og Heidi Pleym i NRK sør:

– Vi har kvalifiserte søkere på lista, men vi ønsker oss et bredere grunnlag når vi skal bestemme oss, sier Pedersen.

Dette er søkerlistene som ikke var gode nok: 

Seks vil bli distriktsredaktør i Kristiansand – tre av dem får være hemmelige

Ni vil bli redaktør i NRK Hordaland. Tre interne og tre hemmelige søkere

Ni søkere var ikke nok

Pedersen ønsker seg en distriktsredaktør som er god på ledelse og journalistikk, men også på å gjennomføre endringsprosesser.

Det var ni personer som søkte på stillingen til NRK Hordaland. 

Dette er flere enn andre regionkontor fikk da de utlyste sin distriktsredaktør, men regionredaktøren ønsker likevel flere kandidater på søkerlista.

– Oppfatter folk jobben som «allerede besatt»?

– Jeg vet ikke, men registrerer at det har vært fornyet interesse i markedet, etter at vi varslet om den nye utlysningen. Vi håper at dette er med på å skape et bredt grunnlag når vi skal bestemme oss, sier han.

I forrige runde kjørte NRK runden på egen hånd, uten rekrutteringsbyrå. Denne gang vil kanalen bruke Visindi for å finne rette søkere. 

Vanskelig å få folk til å søke

På sørlandet er situasjonen den samme. Til tross for at de skal gjennom enorme teknologiske løft, tøffe omstillinger og andre utfordrende oppgaver, er søkerlistene for tynne, mener regionredaktør Heidi Pleym.

– Vi har valgt å utlyse stillingen som distriktsredaktør i NRK Sørlandet på ny. Det er rett og slett fordi vi ønsker et bredere utvalg av søkere, sier hun.

Det var seks personer som søkte stillingen, men én av dem trakk seg.

Da ledelsen begynte intervjuprosessen, så de at de satt igjen med et fåtall aktuelle kandidater.

– Derfor må vi gå en ny runde nå, for å se om vi finner flere som kan matche opp mot de vi har som aktuelle, sier Pleym.

– Er det vanskelig å få folk til å søke?

– Ja, det er få søkere til en så attraktiv, viktig og spennende stilling. Særlig med det som skjer på Sørlandet, for vi skal inn i helt nye lokaler og utvikle fremtidens distriktskontor, som blir en modell for resten av distriktskontorene i NRK.

– Det burde være en attraktiv stilling for mange. Jeg håper at vi i denne utlysningsrunden får mange nye søkere som melder seg, sier hun.

Powered by Labrador CMS