Sofie Johansen (26) nektet først å godta NRKs jobbtilbud. Så snudde hun: – Helt fantastisk

– Jeg angrer ikke på at jeg tok jobben, for å si det mildt.

Publisert

Den populære fotballpodkasten «Heia Fotball» er blant landets mest populære i sin sjanger.

Til vanlig ledes programmet av P3-duoen Tete Lidbom og Sven Bisgaard Sundet, men etter som Sundet er i permisjon har Lidbom fått seg en ny makker, nemlig Sofie Johansen fra Moss.

Hun forteller at hun har satt stor pris på bli en del av redaksjonen, men at hun måtte overtales før hun klarte å takke ja til vikariatet. 

– Det har vært helt fantastisk. I starten var jeg kjempenervøs, og nektet egentlig å ta imot stillingen da jeg ble tilbudt den, sier Johansen til Medier24 før hun fortsetter:

– Vanligvis er jeg produsent. Men jeg tenkte at dette var en «once in a lifetime»-mulighet, og angrer ikke på at jeg tok den, for å si det mildt. Jeg har også fått veldig god respons, så det har gått over all forventning, sier hun. 

 

– Skal ikke si nei til å fortsette

I nesten ett og et halvt år har Johansen jobbet i forskjellige roller for P3-programmer og prosjekter som «Norske tilstander», «Çhristine» og P3-aksjonen. 

Det er likevel først i «Heia Fotball»-sammenheng at hun selv har fått være programleder på kanalen.  

Vikariatet har gått så bra at Johansen  åpner for å fortsette i en slik rolle. 

– Jeg trives kjempegodt med det, og kunne godt tenke meg å fortsette med det, selv om jeg også liker å være produsent, utvikle konsepter og styrke andre programledere, sier hun.

Og legger til: 

Tete Lidbom og Sofie Johansen, programledere i P3-podkasten «Heia Fotball».
Tete Lidbom og Sofie Johansen, programledere i P3-podkasten «Heia Fotball».

– Jeg skal ikke si nei til å fortsette som programleder, men det gjør meg heller ingenting å gå tilbake til å jobbe som produsent. Jeg vil ikke sette de to tingene opp mot hverandre.

 

– Kanskje er den tiden forbi 

Stadig flere kvinner markerer seg for tiden i den tradisjonelt sett sterkt mannsdominerte sportsjournalistikken.

Nylig ansatte Eurosport fotballeksperten Eline Torneus, mens TV 2 har Mina Finstad Berg, som overtok etter Gro Hammerseng-Edin i rollen som sportskommentator.

I forbindelse med Fotball-VM i Russland i 2018 ble kommenterte Lise Klaveness kamper for NRK, og mottok da en mengde grov hets. 

Johansen forteller at hun ikke har fått noen slike tilbakemeldinger etter at hun begynte som programleder i «Heia Fotball».

– Jeg har ikke fått noen ting av det. Jeg tenkte at jeg kom til å få det, og var litt nervøs for det. Jeg tenkte også at jeg måtte prestere mye bedre enn andre og ha alt av fakta i orden, men slikt har det ikke vært noe av.

– Kanskje er den tiden forbi, uten at jeg vet hvordan andre kvinner i fotballen har det.  Kanskje handler det også om hvilke lyttere vi har. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor, sier hun avslutningsvis. 

Powered by Labrador CMS