NHST, som eier en rekke publikasjoner i både Norge og utlandet, som for eksempel Dagens Næringsliv, står dermed uten konsernsjef fra 1. desember.
– Jeg har hatt to kjempefine år, men har kommet til at jeg ønsker å slutte fordi jeg ønsker større nærhet til driften og menneskene enn det man får i konsernsjefrollen i NHST.
– Du har rett og slett vært for langt unna det som har skjedd?
– I konsernsjefrollen er jeg naturlig nok lengre unna beslutningene, men jeg har hatt et veldig godt samarbeid med lederne i ledergruppen min, men det er lengre unna enn det jeg vet at jeg trives aller best med.
– Skjønner at mange kan tenke at det er kort tid
– Har det skjedd noe galt?
– Jeg har et veldig godt samarbeid med både styret og styreleder - og vi har ikke hatt noen uenigheter utover naturlige meningsutvekslinger som alle skal ha. Men det har ikke skjedd noe spesielt, forteller hun til Medier24 og fortsetter:
– Den senere tiden har jeg tenkt mer og mer på dette. Jeg opplever at vi har gjennomført veldig mye i de to årene - som også har hatt en krevende koronatid.
Ask forteller at hun har vært gjennom en rekke ting på de to årene: Organisasjonen har endret seg stort, mange nye ledere er på plass, produkter og tjenester pumpes ut, de har solgt Morgenbladet, tatt tak på kostnadssiden og en rekke andre ting.
Til tross for at topplinja sliter, så er Ask optimistisk:
– Konsernet er godt rigget.
– Er det ikke veldig kort å slutte etter to år?
– Jeg skjønner at mange kan tenke at det er kort tid, men jeg opplever at jeg har fått til mye i den perioden. Når jeg har landet på at det er dette jeg ønsker og da var det naturlig å ha den dialogen med styreleder og styret - og selv om det sikkert skulle vært lengre.
– Glemmer aldri det bildet
– Hva er du mest stolt over å ha gjennomført?
Ask forteller at hun er mest stolt over å ha fått til å lede en organisasjon som både har skapt, kuttet og vært gjennom en enorm omstilling på kort tid.
– Jeg vet at vi har mange konkurrenter som misunner oss litt for det høye tempoet vi har hatt - og da særlig på produktutvikling, sier hun og fortsetter:
– Og jeg er stolt over at når både ledelse og ansatte går frivillig ned i lønn i en periode for å trekke sammen, så vitner det som et gjensidig ønske om å lykkes sammen. Så er det ikke min fortjeneste at journalistikken er så god, men et absolutt høydepunkt må være da DN tok SKUP-prisen i fjor og Tinna Gudmundsdottir hylte. Det bildet kommer jeg til å huske for alltid.
Har ingen ny jobb å gå til
– Hva skal du gjøre videre nå?
– Nå skal jeg bruke litt tid på å tenke - også skal jeg sluttføre en del oppgaver her.
– Er du i noen prosesser?
– Ikke ennå. Jeg skjønner at det ikke er så vanlig å slutte uten å ha noe annet å gå til. Men jeg synes det vitner om at hodet er helt på i den jobben man er i - helt til man slutter.
– Er du ferdig i mediebransjen?
– Jeg tenker at jeg skal tenke på hva jeg vil videre. Det er alltid farlig å si ja på det. Jeg er åpen for å tenke tanken for hvor jeg skal videre.