Anonyme givere kjøpte 1000 Storhaug-bøker til bibliotekene. Problematisk, sier bibliotekleder

– Det er problematisk når en anonym gruppe kjøper inn denne boka for å promotere sitt politiske syn via bibliotekene, sier leder Mariann Schjeide i Norsk Bibliotekforening

Publisert Sist oppdatert

Oslo (NTB): Bibliotekforeningen frykter en tendens der bibliotekene blir brukt til å formidle politiske overbevisninger etter at en anonym gruppe kjøpte 1.000 Storhaug-bøker til biblioteker, skriver Klassekampen.

En gruppe folk fra næringslivet kjøpte Hege Storhaugs islamkritiske bok «Islam. Den 11. landeplage» fordi bibliotekene hadde mange personer på venteliste, skrev Finansavisen denne uken.

– Det er prinsipielt problematisk når en anonym gruppe kjøper inn denne boka for å promotere sitt politiske syn via bibliotekene, sier leder Mariann Schjeide i Norsk Bibliotekforening til Klassekampen.

Hun råder biblioteker til å ikke ta imot anonyme bokdonasjoner ukritisk, men legger til at hun ikke er i posisjon til å instruere biblioteksjefer.

Statssekretær kjøpte 10 bøker til hjembyen

Vårt Land skrev fredag at innvandringsminister Sylvi Listhaugs statssekretær Hanne Caroline S. Iversen (Frp) har kjøpt ti bøker til hjembyen Harstads bibliotek. Schjeide reagerer sterkt på kjøpet.

– At en høytstående politiker kjøper inn gaver som fremmer og forfekter hennes eget politiske syn til et bibliotek, er prinsipielt svært betenkelig.

Iversen sier hun kjøpte bøkene som privatperson, ikke som statssekretær. Harstad bibliotek har to eksemplarer av boken og en person på venteliste.

– Jeg kan ikke se at vi har behov for ti eksemplarer til av denne boka, skriver biblioteksjef Line RubachFacebook.

Powered by Labrador CMS