Hege Storhaug i Human Rights Service
Hege Storhaug i Human Rights Service

Millionstøtten til Hege Storhaugs HRS er berget: Overlevde budsjettkampen - til tross for at partier ville kutte

Venstre og KrF ville fjerne statsstøtten til Human Rights Serivce (HRS), men millionstøtten er med i det endelige statsbudsjettet.

Publisert

Etter at de fire borgerlige partiene fikk på plass en avtale om neste års statsbudsjett, er det klart at HRS beholder statsstøtten på 1,8 millioner kroner, skriver Aftenposten.

– Vi forsøkte å få fjernet støtten til HRS, men så må alle gi og ta i slike forhandlinger, sier Venstres finanspolitiske talsperson Terje Breivik.

Både hans parti og KrF gikk i høst imot statsstøtten til den kontroversielle organisasjonen. Også i Høyre var det flere som ønsket å sløyfe støtten, men i budsjettforslaget fra regjeringen lå den fortsatt inne.

Debatten om Human Rights Service – og om statsstøtten – tilspisset seg i høst.

Organisasjonen har fått kritikk for å nøre opp under konspirasjonsteorier og rasisme, og for mange toppet det seg da HRS ba leserne fotografere muslimer for å «dokumentere den kulturelle revolusjonen» i Norge.

Frp har gitt sin fulle støtte til HRS. Stortingsrepresentant Kari Kjønaas Kjos sa debatten var «et forsøk på å kneble» den innvandrings- og islamkritiske organisasjonen.

Powered by Labrador CMS