Hege Dorholt, journalist i Kanalen
Foto: Privat
Medier24s julekalender, luke 10:
Hun ville bare frilanse litt for 10 år siden. Nå er bioingeniøren lokalavis-journalist
Hege Dorholt er egentlig utdannet bioingeniør og naturfaglærer. Men det var i lokalavisen Kanalen hun havnet.
I desember vil Medier24 telle ned til jul med 24 lokalavisjournalister fra aviser over hele landet.
Bak
dagens luke er Hege Dorholt i Kanalen, som dekker Nome kommune i Vestfold og Telemark.
– Hvorfor jobber du i lokalavis?
– Det er ganske tilfeldig at jeg havnet i lokalavisa. Jeg er egentlig utdannet bioingeniør og naturfaglærer, men hadde lyst til å prøve noe annet. Jeg stakk innom lokalavisa og spurte om de trengte en freelancer.Da fikk jeg muligheten til å dekke et arrangement, for å vise hva jeg kunne få til. Planen var ikke å gjøre en karriere av det, men nå er det 10 år siden jeg tråkket inn på kontoret til redaktøren og jeg fikk raskt tillit og tilbud om fast jobb, så her har jeg blitt.
Medier24s julekalender
Vi er lokalavisen for mediefolk. Da er vi også lokalavisen for lokaljournalister.
Derfor vil vi bruke desember for å dra et knippe av de fine lokalavisjournalistene fra hele Norge frem i spaltene.
I julekalenderen vår blir du kjent med tjuefire lokalaviser, tjuefire lokalavisjournalister, tjuefire juletradisjoner og tjuefire lokalavisminner.
Har du lyst til å være med i kalenderen? Ta kontakt på torill@medier24.no
– Hva er den største utfordringen med det?
– I starten var nok den største utfordringen at jeg er innflytter i kommunen vi dekker. Da måtte jeg jobbe for å danne meg et nettverk og det var mye nytt å sette seg inn i. I dag er vel utfordringen at vi er en liten og sårbar redaksjon. Men samtidig må jeg si at det er en dedikert gjeng, som virkelig legger sin sjel i jobben og strekker seg langt for lokalavisa. En stor utfordring blir det først når det er snakk om å dekke større, komplekse saker over tid. Da kan det være vanskelig å føle at man strekker til.
– Beste lokalavisminne?
– Det er vanskelig å trekke fram ett minne, synes jeg. Det som sitter mest i etterkant er kanskje saker der flere av oss i redaksjonen har jobbet godt sammen i en komplekst sak. Når vi har hatt mange runder med avveininger og føler vi har truffet godt med presseetiske valg, er det veldig tilfredsstillende å kunne publisere saken.Samtidig er det gode minner som er koblet til det å få tillit fra leserne. Når de kommer til oss med tips om en vanskelig sak og stoler på at vi skal behandle den på en god måte, føles det veldig godt.
– Beste sak i år?
– Oy, det var ikke et lett spørsmål å svare på kjenner jeg. I lokalavisa får man jo jobbet med så mye forskjellig. Noe er rent moro, andre tinger interessant og spennende mens det selvsagt er ting med mer rutine preg også. Men hva som er best? Jo, vi har dekket en vanskelig personalsak i oppvekstsektoren. Der har det vært mange presseetiske hensyn å ta. Det synes jeg vi sammen har fått til på en veldig god måte, og klart å belyse saken fra flere sider. Det er jeg stolt av.
– har du en uvanlig jule/førjuls-tradisjon?
– Jeg føler vel at jeg og min familie har en ganske tradisjonell førjulstid. Men jeg har som regel et vel ambisiøst pepperkakehus-prosjekt, som alltid tar veldig mange flere timer enn jeg egentlig har. Da er det kaos med brent sukker og brente fingertupper. Men som regel blir det bra til slutt.