Viggo Valle mottok hedersprisen under Lyddager

Viggo Valle tildeles Prix Norges hederspris

Den pensjonerte NRK-profilen ble hedret under Lyddager. 

Publisert Sist oppdatert

(ULLEVAAL STADION): Viggo Valle ble tildelt Prix Norges hederspris for 2024. Prisen ble delt ut under fagkonferansen Lyddager torsdag.  

Valle jobbet i NRK i 47 år, og gikk av med pensjon i sommer. Han er mest kjent for programmet Påskelabyrinten, som han ledet i 37 år. I løpet av de årene tok han lyttere og seere med til over 2800 reisemål. 

Valle fikk stående applaus fra en full sal da han mottok prisen. 

Radiosjef i NRK, Cathinka Rodnan, delte ut prisen. Hun sa fra scenen at det er vært liten tvil i juryen hvem som fortjente hedersprisen mest i år. 

– Det er få som kan måle seg med årets vinner. Både når det gjelder bredde, innsats og resultater.

Hun påpekte at Valle hadde vært med på flere omstillinger i NRK, og at han var en fagmann av rang. Hun viste også til at mens andre ville ha påskeferie, så Valle på det som et mulig marked. 

– Og i år etter år etter år har vi som folk samlet oss. Uansett hvor vi har vært hen, så har vi vært samlet – når vår hedersprisvinner har stilt spørsmålet sitt: Kor ska vi reis hen nu?

Valle takket for prisen fra scenen. 

– Først og fremst vil jeg takke miljøet på Tyholt. Det miljøet har vært viktig for radiomiljøet i Norge. Jeg har fått jobbet med alt mulig, annet enn å være vaktmester.

Resten av prisene for Prix Norge blir utdelt fredag kveld. 

Har du tips til denne eller andre saker? Kontakt oss på: tips@medier24.no

Powered by Labrador CMS