Daglig leder Jarle Tollaksen og ansvarlig redaktør, Øystein Merkesvik.
Daglig leder Jarle Tollaksen og ansvarlig redaktør, Øystein Merkesvik.

Fotballklubb selger seg ut av medier igjen: Lokale eiere tar over Karmøynytt

– Vi er godt fornøyd med å få Karmøynytt tilbake på lokale hender og mulighet til å utvikle hele Karmøy sin lokalavis videre, sier ansvarlig redaktør Øystein Merkesvik.

Publisert

Onsdag ble Norvegen Media AS enige med Haugaland Media AS om en avtale om oppkjøp av lokalavisen Karmøynytt og siden hnytt.no, ifølge en pressemelding. 

De to lokale mediene har de siste årene vært en del av Haugaland Media, hvor FK Haugesund eier 90 prosent. 

Men drifta har vært utfordrende, og mediehuset har slitt med lønnsomheten. Mens TV Haugaland er truet av konkurs, er det altså nå blitt en løsning for de to andre merkevarene.

– Vi er godt fornøyd med å få Karmøynytt tilbake på lokale hender og mulighet til å utvikle hele Karmøy sin lokalavis videre både når det gjelder redaksjonelt innhold og attraktive løsninger for kundene våre, sier ansvarlig redaktør, Øystein Merkesvik i pressemeldingen. 

Fusjonerer med reklamebyrået RGB Design

Selskapet fusjonerer også med reklamesbyrået RGB Design, og etablerer det som i pressemeldingen omtales som « fullskala mediebyrå med satsing på innholdsproduksjon, rådgivning, digitale og grafiske tjenester». 

Han skal lede Norvegen Media AS sammen med Jarle Tollaksen som er ansatt som daglig leder i selskapet. Tollaksen kommer fra stillingen som daglig leder i RGB Design. 

– Vi har fått med oss samarbeidspartnere som har samme lidenskap og engasjement for Karmøy  og lokalavisen som oss. Dette gir en unik mulighet til å bygge videre på den suksessen som Karmøynytt har hatt siden oppstarten for snart åtte år siden, sier Tollaksen. 

Ifølge pressemeldingen leser omlag 20.500 mennesker papirutgaven av avisa ukentlig. 

– Karmøynytt skal fortsatt være den viktigste informasjonskanalen for innbyggerne i kommunen og leserne vil først få nyheter om hendelser, sport og kulturliv på karmoynytt.no, sier Merkesvik i pressemeldingen. 

Powered by Labrador CMS