Carey Mulligan og Zoe Kazan skal spille New York Times-journalistene som avslørte anklagene mot Harvey Weinstein.
Carey Mulligan og Zoe Kazan skal spille New York Times-journalistene som avslørte anklagene mot Harvey Weinstein.

Disse to Hollywood-stjernene skal spille journalistene som avslørte Weinstein

Carey Mulligan og Zoe Kazan skal i en ny Hollywood-film spille de to journalistene som i oktober 2017 avslørte de utbredte anklagene om seksuelle trakasserier som Harvey Weinstein sto bak.

Publisert

Mulligan ble nylig Oscar-nominert for den sterke filmen «Promising Young Woman». Innspillingen begynner til sommeren, og det er «Unorthodox»-regissør Maria Schrader som har regi, skriver Deadline.

Megan Twohey og Jodi Kantor er de to New York Times-journalistene som først satte på trykk fortellingene om filmprodusentens overgrep mot blant annet kjente skuespillere som Gwyneth Paltrow, Angelina Jolie, Rosanna Arquette og Rose McGowan. Dermed startet MeToo-ballen å rulle. Den endte som kjent med at Harvey Weinstein ble dømt til 23 års fengsel.

Det vanket Pulitzerpris for arbeidet med avsløringene om Hollywood-mogulen. Den delte de med Ronan Farrow i The New Yorker, som trykket sin historie om Weinstein fem dager etter New York Times.

To år senere skildret Kantor og Twohey sin utredning i boken «She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement», og det er denne utgivelsen – kalt «en instant «klassiker innen undersøkende journalistikk» av Washington Post – som er utgangspunktet for filmen «She Said».

For dette handler ikke primært om Weinstein og skandalene, men om et journalistteam som utelukkende besto av kvinner som jobbet med saken tross trusler om søksmål og skremsler. Historien fortelles på samme måte som i filmer som «Spotlight» og «Alle presidentens menn».

Manus er skrevet av Rebecca Lenkiewicz, som vant Oscar for den polske filmen «Ida», mens Brad Pitts produksjonsselskap Annapurna lager filmen for Universal-studioet.

Powered by Labrador CMS