Morten I. Jensen (til høyre) og Lars Richard Olsen gleder seg stort til satsingen på ny avis i Harstad. De blir henholdsvis ansvarlig redaktør og nyhetsredaktør.

Amedia går i strupen på nok en Polaris-avis: Lager ny nettavis i Harstad

Nyhetsredaktøren og frontsjefen i Harstad Tidende hopper av og starter konkurrent med Amedia og Nu Publishing i ryggen.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Lokalaviskonsernet Amedia har det siste halve året gjort det for vane å gå i strupen på Polaris Media - og det ser ikke ut til å stoppe med det første.

Tidligere denne uken valgte Trønder-Avisa å skrote samarbeidet med Polaris til fordel for Amedia - bare kort tid etter at de etablerte Nidaros i konkurranse med Adresseavisen i Trondheim.

– Det er på høy tid at det blir aviskonkurranse i Harstad, sier daglig leder Geir Are Jensen i Nu Publishing AS.

Nå går Amedia enda et steg og lanserer en splitter ny nettavis i Harstad. Nettavisen har sitt utspring fra Nu Publishing - der Geir Arne Jensen & co har hatt suksess med Bodø Nu og Rana No, for å nevne noe. 

– Harstad trenger en avis til. Med vår nye avis øker vi mediemangfoldet, konkurransen og gir folk et enda bedre nyhetstilbud. Det er svært lenge siden Harstad Tidende hadde reell konkurranse og byens befolkning fortjener to aviser, sier daglig leder Geir Are Jensen.

Avisen har ennå ikke fått sitt navn, men to av de første ansettelsene er i alle fall på plass - og er kjente ansikter i Harstad:

  • Morten I. Jensen blir ansvarlig redaktør - og forlater dermed stillingen som nyhetsredaktør i Harstad Tidende.
  • Lars Richard Olsen blir nyhetsredaktør i den nye avisa. Han kommer fra jobben som frontsjef i Harstad Tidende.

– For oss er den største motivasjonen å bygge opp en ny bedrift i Harstad, skape arbeidsplasser og gi folk en knakende god nettavis som engasjerer, utfordrer og heier frem Harstad, opplyser Jensen og Olsen, som begge blir medeiere i den nye, heldigitale avisen, i en melding.

Geir Are Jensen opplyser at målet er å ansette ytterligere 1-2 redaksjonelle medarbeidere før oppstart, samt markedssjef. Deretter vil de øke bemanningen i tråd med de vekstplanene de har. Det er ennå ikke klart når oppstarten blir.

Powered by Labrador CMS