Harald Henden fikk Røde Kors-prisen for sin «formidling av krigens lidelser»

VG-fotograf ble hedret onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Onsdag kveld fikk VG-fotograf Harald Henden utdelt årets Røde Kors-pris. Det skjedde under et arrangement på Litteraturhuset i Oslo.

I forbindelse med prisutdelingen var det også et arrangement med fokus på den humanitære situasjonen i Gaza, med bilder og historier fra bakken i de palestinske områdene.

I omtalen fra Røde Kors heter det blant annet: 

Harald Henden har dekket krig og konflikt for VG i en årrekke. Han har tatt humanitært initiativ, bragt virkeligheten nærmere, og gitt en stemme til mennesker i nød. Han har vist at ytringsfrihet og formidling av krigens lidelser kan gjøre en humanitær forskjell.

Henden har blant annet bidratt til å sette søkelys på den humanitære katastrofen i Gaza. Han var tilbake under krigen i fjor sommer, som igjen tok mange tusen liv. Nå, ett år etter, er gjenoppbyggingen knapt i gang, og innbyggerne mangler helsetilbud, rent vann, strøm og infrastruktur. Lidelsene er enorme.

  • HARALD HENDEN er pressefotograf og journalist. 54 år. Dekket krig og konflikt for VG i land som Kosovo, Gaza, Irak og Afghanistan. Har vunnet internasjonale fotopriser og «årets bilde» i Pressefotografenes klubb. I 2004 vant han Den Store Journalistprisen i Norge.

Henden har vist bildene fra Gaza ved flere anledninger tidligere. Her kan du lese og se bilder fra hans foredrag under Hellkonferansen i februar: 

[wzslider autoplay="true" interval="4000" transition="'slide'" lightbox="true" exclude="8364"]

  • Trykk på bildeserien for større bilder. 
Powered by Labrador CMS