VGTV-Mads spurte om Harald Eia hadde sperm på brilleglassene for å få han i studio

Maste på og provoserte komikeren for å få han på TV. Det gjorde Eia til slutt. Men nå beklager VG oppførselen.

Publisert Sist oppdatert

Det er Dagbladet som forteller den smått spesielle historien om foranledningen til VGTVs intervju med Harald Eia torsdag i forrige uke.

Eia hadde først takket nei flere ganger til VG, fordi han ikke hadde tid, og allerede hadde takket ja til Aftenposten TV.

Men da Eia likevel stilte opp i Dagsnytt Atten tirsdag, prøvde VGTVs Mads Andersen for tredje gang å overtale Eia:

- Antagelsen min om at du ikke har lyst til å stille hos oss ble litt sterkere av din deltagelse i Dagsnytt 18 nå. Men jeg lar det ligge. Ledig senere denne uka?, skrev Andersen, ifølge Dagbladet.

Og i en påfølgende kommentar:

- Jeg leser deg som en åpen barnebok, Eia, og amatørskapen din her er tydelig. Les gjennom chatten vår, om du ikke skulle skjønne hva jeg mener. Med mindre du har sperm på brilleglassene igjen, da.

Dette må ifølge Dagbladet leses som en referanse til Sigrid Bonde Tusviks utspill fra 2013 om at Eia har sæd på brilleglassene sine.

Hele historien om mailkorrespondansen, intervjuet som til slutt ble noe av - og sekvensen der Eia prøvde å intervjue Mads Andersen om e-postene, men som ikke er blitt sendt - kan du lese på Dagbladet.no.

Eia understreker at han tåler det, men håper at VG ikke «ikke mailer sånn til andre folk som av ymse grunner måtte takke nei».

Både Mads Andersen selv og VGTV-redaktør Helje Solberg har nå beklaget overfor Eia - både i direkte korrespondanse og gjennom Dagbladet.

Powered by Labrador CMS