Forsiden av Vårt Land 23. mai 2019.
Forsiden av Vårt Land 23. mai 2019.

Kommentar

Nei, Vårt Land: Man «hevder» ikke at Lysglimt sprer jøde­hets på Twitter. Det er nettopp det han gjør

«Hvis ikke holocaustfornektelse er å hetse jøder, hva er det da?» spør Erik Waatland.

Publisert

På forsiden av Vårt Land torsdag 23. mai står en smilende Hans Lysglimt Johansen og deler ut oransje capser med påtrykket «Norge for nordmenn!».

Under overskriften «Vil nekte ham stand under Arendalsuka» evner avisa å legge opp en undertittel som jeg mener er helt håpløs. Der skriver de:

«Hevder Alliansen-leder driver med jødehets på Twitter».

Den ordbruken sparker beina under fakta i saken - og skaper et mildere bilde av en svært kontroversiell politiker i et mikroparti med en partileder som har tydelige rasistiske og antisemittistiske holdninger.

  • Les tilsvar fra Hans Lysglimt Johansen nederst i kommentaren.

Definisjonen av å «hevde» er å «påstå». Altså mener den kristne dagsavisen at Arendalsuka «hevder» at Lysglimt hetser jøder.

Da kan det være en fordel å sjekke fakta, for du skal være ganske nedsnødd for å ikke ha fått med deg det som umulig kan oppfattes som noe annet enn gjentatt jødehets fra Lysglimt. I et utall Twitter-meldinger langer han ut mot det han mener er en «jødelobby» som «trekker i trådene».

Forsiden av Vårt Land 23. mai 2019.
Forsiden av Vårt Land 23. mai 2019.

Og det er ikke minst godt dokumentert at Lysglimt fornekter holocaust.

Det er et gode at norske aviser er varsomme med karakteristikker av folk - og at man tar forbehold i titler for å ikke falle utenfor presseetikkens regler. Men det blir for dumt om man «underselger» en tittel og en beskrivelse av faktiske forhold - av frykt for å bli felt PFU.

Ingen er tjent med at aviser blir så forsiktige at det nesten fordreier sannheten.

I dette tilfellet er det så tydelig at han hetser jøder at det ikke blir nødvendig med forbehold. Det er så tydelig dokumentert som det er mulig å få det - det er faktisk bare for redaksjonen å sjekke Twitter-loggen hans.

Der ville man nemlig funnet Twitter-meldinger fra Hans Lysglimt Johansen som disse:

    • «Vi er nødt til å ta dette oppgjøret up front med jødene nå. Vi har fått nok. Jeg selv er dritt lei at jødene skal får pushe fram dette falske holocaust narrativet.»
    • «HL Senteret på Bygdøy er bygget på løgner. Det er en ren propagandamaskin for zionisme og globalisme. Institusjonen har null legitimitet og skal avvikles.»
    • «Om vi ikke tar det oppgjøret med de gobalistiske jødene nå, i Norge ledet av jøden Ervin Kohn, jødelakeiene i Høyre, jødelakeiene i Fremskrittspartiet banker de gjennom FNs migrasjonsplattform og da er det over. Du velger, hva er du laget av, hva står du for.»
      Det er ganske lurt å undersøke fakta om man skal produsere journalistikk.

Hvis det ikke er for mye å be om.

Lysglimt svarer:

Hans Lysglimt Johansen har lest kommentaren og kommer med følgende kommentar:

«Kritikken mot meg er gjennomført unyansert. Jeg peker overtydelig og satirisk på viktige områder som etablissementet ikke evner å dekke på en tilfredstillende måte. Utover det trenger flere i denne debatten å senke skuldrene, puste dypt og slappe mer av».

Powered by Labrador CMS