Hans Geelmuyden gir seg etter 31 år som GK-sjef.
Hans Geelmuyden gir seg etter 31 år som GK-sjef.

Derfor går Hans Geelmuyden av: – Jeg har planlagt dette lenge

Geelmuyden forteller at han har planlagt avgangen det siste halvåret, men at debatten om mangfold kan ha «fremskyndet beslutningen».

Publisert

Mandag formiddag ble det kjent at Hans Geelmuyden går av som toppsjef i sitt eget byrå. Geelmuyden fortsetter som eier, seniorrådgiver og styremedlem.

Danske Karne Lykkebo (38) overtar som konsernsjef. 

Geelmuyden forteller at han går av fordi han er blitt 63 år, og at det er tid for at yngre krefter slipper til.

– Jeg har planlagt dette lenge og diskutert suksesjon med partnerne de siste månedene. Vi er enig om å lage et nytt GK, «samfunnsbyrået» GK, sier Geelmuyden til Medier24. 

 

– Ønsket et generasjonsskifte

Geelmuyden forteller at avgangen har vært planlagt i et halvt års tid, men at «kebabnorsk»-bråket og debatten om mangfold tidligere denne sommeren kan ha vært med på å «fremskynde beslutningen».

Fra venstre: Karne Lykkebo, Hans Geelmuyden og Marit Høvik Hartmann
Fra venstre: Karne Lykkebo, Hans Geelmuyden og Marit Høvik Hartmann

– Vi sier at samfunnet post-korona vil definere fellesskap på andre måter enn før. Samfunnsbyrået skal spesialisere seg på å hjelpe virksomheter der samfunnet har en sterk regulatorisk interesse, og virksomheter som har sterkt engasjement i samfunnet, sier han. 

Han tror at samfunnet etter korona vil bli spennende for de som jobber med kommunikasjon.

– Vi får et enda mer kommunikasjonsintensivt samfunn, der opinioner dannes i symbiose mellom mange interessenter og i utallige samtaler digitalt, i media og fysisk. GK vil ta ledelse i denne utviklingen, forteller Geelmuyden. 

Geelmuyden beskriver dette som et generasjonsskifte.

– Samfunnsbyrået GK skal formes av yngre krefter. Derfor ønsker jeg et generasjonsskifte, sier han. 

Utspillet til Geelmuyden om at «kebabnorsk ikke er godt nok i GK» vakte stor oppmerksomhet i flere medier. Dette førte blant annet til at hans ansatte gikk ut på selskapets egen Facebook-side for å beklage. 

– Denne diskusjonen videre må foregå i form av en samtale. Det er ikke mulig å ha en konstruktiv samtale på sosiale medier, sa Geelmuyden den gang til Medier24.

I starten av juli gikk Geelmuyden selv ut på selskapets nettsider med en offentlig beklagelse. 

«Jeg beklager på det sterkeste begge kommentarene, og er svært lei meg for den smerte og det ubehag kommentarene har skapt», skrev han. 

 

– Dette er første trinn

Geelmuyden selv sier at det er på høy tid at han går av.

– Jeg fortsetter som styreleder og tenker at dette er første trinn. Neste trinn blir å definere nytt eierskap. Jeg skal selvsagt fortsette å jobbe i markedet med både skandinaviske og norske kunder de kommende årene, forteller Geelmuyden. 

Geelmuyen Kiese ble grunnlagt i 1989, og Hans Geelmuyden har vært gruppesjef fra starten og frem til dato.

Hans Geelmuyden
Hans Geelmuyden

Fra mai 2018 har han også vært leder for GK i Norge.

Powered by Labrador CMS