Martin Ødegaards far fikk ikke medhold i PFU - VG går fri etter omfattende klage

PFU slår fast at VG ikke har brutt god presseskikk.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel.

Onsdagens første sak i behandling hos Pressens Faglige Utvalg er faren til fotballspiller Martin Ødegaard som klager inn Verdens Gang.

PFU slo enstemmig fast at VG ikke har brutt god presseskikk.

– VG har ikke brutt god presseskikk, konkluderte PFU-leder Anne Weider Aasen etter en diskusjon mellom utvalgsmedlemmene.

Hans Erik Ødegaard, far til Martin Ødegaard.

Innstillingen til sekretariatet mente at VG ikke hadde brutt god presseskikk, selv om det er forståelse for at disse artiklene har vært ubehagelige for innklager.

– Jeg kan forstå at klager synes det er ubehagelig at e-poster mellom partene plutselig er gjenstand for pressedekning, men synes vi har fått en grundig god uttalelse som drøfter de hensyn som skal drøftes, sa Øyvind Kvalnes i PFU-møtet.

– Jeg synes det er en god uttalelse. Jeg forstår også at klager reagerer og vil ta vare på sin sønn. Men jeg synes VG har gjort et godt stykke arbeid, kontaktet relevante kilder og forelagt Ødegaard kritikken. Avisen har holdt seg til en saklig og ordentlig diskusjon, fortalte Nina Fjeldheim.

- Min vektskål tipper absolutt i retning med det som står i uttalelsen, uttalte Kjell Arne Røvik. 

Klagde inn på en rekke punkter

PFU mener VGs dekning av fotballspillerens overgang er av stor offentlig interesse.Utvalget mener at imidlertid at at VGs presentasjon av denne saken er innenfor det akseptable.

Hans Erik Ødegaard har klaget inn en rekke artikler publisert høsten 2019 og vinteren 2020. Disse sakene omhandler Martin Ødegaards overgang fra Strømsgodset til Real Madrid i 2015. 

Informasjonen avisen fikk angående overgangen kom fra dokumentlekkasjen Football Leaks.

Innklager mener at VG har brutt god presseskikk på seks punkter i Vær Varsom-plakaten:  3.2, 4.1, 4.3, 4.4, 4.8 og 4.10.

VG selv mener avisen ikke har brutt god presseskikk.

Disse artiklene er klaget inn:

Powered by Labrador CMS