Studentene ved mediefagene i Volda sier de merker det høye sykefraværet ved avdelingen.
Studentene ved mediefagene i Volda sier de merker det høye sykefraværet ved avdelingen.

Medie-studentene i Volda er misfornøyde med studietilbudet: – Folk er oppgitte

Høyt sykefravær ved avdelingen for mediefag går ut over utdanningen, sier flere studenter til Khrono.

Publisert

Studentene ved journalist- og medieutdanningen ved Høgskulen i Volda er misfornøyde med studietilbudet, melder Khrono

Årsaken er det høye sykefraværet ved avdelingen for mediefag, som Khrono omtalte i slutten av februar. Fraværet økte dramatisk etter at Audhild Gregoriusdotter Rotevatn ble fjernet som dekan i den mye omtalte konflikten ved avdelingen.

Det høye sykefraværet skaper store utfordringer i den daglige undervisningen, med flere vikarer inne for sykmeldte lærere. Enkelte av vikarene skal, ifølge studentene, ikke ha vært godt nok forberedt til undervisningen. 

– Folk er litt oppgitte. Man får ikke det man er blitt lovet, sier Hanne Sofie Økland Andresen, som leder Norsk Journalistlags klubb i Volda, til Khrono.

– Det har vært mye kluss, folk har ikke helt oversikt, sier hun. 

Volda-ledelsen sier de er kjent med kritikken fra studentene.

– Vi har hatt to klassemøter med studentene den siste måneden, og der diskuterte vi situasjonen, sier konstituert mediedekan, Odd Ragnar Hunnes, til Khrono.

Det har stormet rundt avdelingen for mediefag siden i fjor sommer, og den mye omtalte dekanstillingen - som blir ledig når Rotevatns åremål går ut til høsten.

I forrige uke ble det kjent at Volda-ledelsen nå må lyse ut stillingen på nytt, som følge av at deres førstevalg til jobben takket nei

Rotevatn - som selv søkte på jobben på nytt - skrev i en melding til Medier24 at hun ikke var overrasket over at hun ikke fikk jobben. Hun kom samtidig med kritikk av Volda-ledelsen, og mente blant annet at rektor Johann Roppen ikke har snakket til henne siden juli 2019.

Odd Ragnar Hunnes, konstituert dekan ved Institutt for mediefag ved Høgskulen i Volda.
Odd Ragnar Hunnes, konstituert dekan ved Institutt for mediefag ved Høgskulen i Volda.
Powered by Labrador CMS