MINNEORD:

Hanne Løchstøer 1943-2023: Hun var ivrig opptatt av at medarbeiderne skulle utvikle seg

«Hanne Løchstøer hadde et bankende hjerte for NRK og journalistikken, også i tiden etter at hun sluttet i NRK. Hun var aktiv blant presseveteranene helt til det siste», skriver Vibeke Fürst Haugen.

Publisert Sist oppdatert

Hanne Løchstøer var ansatt i NRK i mer enn 30 år. Hun begynte sin karriere som stipendiat i 1970 med programinnføringskurs for radio. 

Året etter ble hun fast ansatt i Barne- og ungdomsavdelingen, der hun først var programsekretær, blant annet seks år i Ungdommens radioavis. Hennes talent førte henne etter hvert inn i lederjobber som både redaksjonssjef og programredaktør.

Hun var ivrig opptatt av at medarbeiderne skulle utvikle seg, og avdelingen med dem. 

I sin søknad om jobben som programredaktør skrev hun at NRK stod overfor en rekke utfordringer, og at barn og unge er den gruppen som tidligst fanger opp den elektroniske utviklingen og som først tar i bruk det voksende medietilbudet.

Nå, nesten 30 år etter at hun skrev søknaden, har historien gitt henne rett i både medieutviklingen og kravet til ny kompetanse.

I 1989 ble det en ledig stilling som informasjonssjef i NRK, og daværende kringkastingssjef Einar Førde pekte på Hanne. Noe motvillig tok hun jobben, men hun må likevel ha funnet seg godt til rette ettersom hun ble i den i over ti år.

I 2003 sluttet hun, nøyaktig 33 år etter hun gikk inn dørene på Marienlyst.

Tidligere kollegaer i NRK omtaler Hanne med varme og respekt, og at hun var kunnskapsrik, klok og tydelig. Hun var også en person med velutviklet evne til å se sine kollegaer og medmennesker.

Hanne Løchstøer hadde et bankende hjerte for NRK og journalistikken, også i tiden etter at hun sluttet i NRK. Hun var aktiv blant presseveteranene helt til det siste.

Våre tanker går til hennes nærmeste.

Vibeke Fürst Haugen

Kringkastingssjef, NRK

Powered by Labrador CMS