TV 2s kommentatorpar Harald Bredeli og Bent Svele. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TV 2s kommentatorpar Harald Bredeli og Bent Svele. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Rettighetene for å vise håndball på TV er for alvorlig igang for TV 2: – Jeg håper virkelig vi kan ro dette i land

TV 2 må kjempe for sitt håndballiv. VM-rettighetene er i spill med priser som skyter i været for hver måned.

Publisert

TV 2 har vært en meget sentral aktør for håndballinteressen i Norge siden midt på 1990-tallet.

Tyskland-VM for kvinner med start neste uke går med TV 2 ved styret. Når – og om – kanalen får flere håndballmesterskap, er høyst usikkert.

Kommentatorparet Harald Bredeli og Bent Svele og kanalen kan havne helt på sidelinjen i mange år framover når det gjelder mesterskap.

– Jeg håper virkelig vi kan ro dette i land. Håndballmesterskapene er jo på en måte litt av TV 2s DNA. Både jeg og TV 2 kan leve uten mesterskap, men livet blir mye morsommere med, sier Bredeli til NTB.

TV 2 har sikret seg en avtale med Norges Håndballforbund om nasjonale kamper og landskamper i noen år framover, men indrefileten er og blir mesterskapene.

 

Tregt

Det internasjonale håndballforbundet (IHF) er også denne gangen meget sent ute i prosessen. Nylig solgte forbundet alle VM-rettigheter for 2019 og 2021 til selskapet MP Silva (nylig oppkjøpt av kinesiske investorer). Disse skal så videreselges til nasjonale TV-selskaper.

– Vi er som alltid selvsagt interessert, men det blir ingen avklaring på dette før på nyåret, sier rettighetssjef Bjørn Taalesen i TV 2 til NTB.

 

Viasat

Kostnadene rundt håndballrettigheter og spesielt for TV, har eksplodert de siste årene.

EM er på MTGs hender (Viasat) i hvert fall til og med mesterskapene i 2020. De går både for menn og kvinner delvis i Norge.

Begge arrangementene er delt mellom flere nasjoner.

Powered by Labrador CMS