EM håndball kvinner i Sverige. Norge-Romania Marta Tomac, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk jubler etter seieren mot Romania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
EM håndball kvinner i Sverige. Norge-Romania Marta Tomac, Stine Bredal Oftedal og Nora Mørk jubler etter seieren mot Romania. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

700.000 nordmenn var benket foran TV3 da Norge slo Romania i håndball-EM

Og TV 2 furter ikke over tapte rettigheter - de hadde gode tall på sitt «hjemme hos»-konsept.

Publisert

Håndballjentene slo Romania 23 -21 sin første kamp i EM, og nesten 700 000 seere fikk med seg Norges pangstart på mesterskapet på TV3, opplyser MTG i en pressemelding.

Totalt var det  698 000 seere som fulgte Norges første kamp i EM på kanalen, der håndballjentene til slutt vant 23-21 mot Romania.

Det gjør at TV3 hadde 37,8 prosent av alle seere over 12 år (42,9 prosent av de kommersielle seerne 15 – 49 år) i går, og på det meste var 875 000 seere innom åpningskampen, hvilket gjorde TV3 til den største kommersielle kanalen i går.

Kampen mellom Russland og Kroatia tidligere på kvelden hadde et snitt på 126 000 seere i snitt, mens ca. 250 000 seere i snitt fikk med seg studiosendingene før og etter kampen. TV3 endte med en kommersiell markedsandel på 28,4 % i går, og hadde sin beste mandag siden desember 1998, opplyser selskapet i pressemeldingen.

Også i forrige EM møtte Norge Romania i åpningskampen, som da ble sendt på TV2 og fikk 608 000 seere i snitt.

– Utrolig gøy at Håndballjentene fikk en slik start på mesterskapet, og at nesten 700 000 seere fikk det med seg på TV3. Dette seertallet overgikk våre forventninger, og i og med at TV2 har gjort en god jobb med sine håndballsendinger i tidligere EM er vi selvsagt fornøyde med at enda flere seere fant veien til TV3 for åpningskampen i dette mesterskapet, opplyser kommunikasjonssjef Line Vee Hanum i MTG i meldinga.

– Det er også gledelig at så mange seere også velger å følge studiosendingene med ekspertene våre både før og etter kampen, avslutter hun.

Bredeli og Svele med knallstart på ny TV-satsing

Helsingborg (NTB-Espen Hartvig): TV 2s Harald Bredeli og Bent Svele er ikke i EM denne gangen. Men deres ferske «hjemme hos»-konsept dro over 240.000 unike seere via sin Facebook-side.

Kommentatorduoen var på plass hjemme hos Heidi Løke mandag da Norge slo Romania 23-21. Der ble det laget en ny form for TV.

Bredeli tar det ikke for tungt at han er hjemme. – Kjapp hoderegning viser at det er 21 desember-måneder med håndball siden starten min i TV 2 i 1995.

Tre ganger tidligere har andre hatt rettighetene, Viasat alle tre, -96, -98 og -01. Så siden 2002 har det vært hvert år, sier han til NTB.

Glade

– Jeg var ute på jobb også i -96 og -98. Så kun en gang tidligere har jeg sittet hjemme, og det var i -01 da vi ventet barn nummer tre.

– Det blir så klart annerledes og rart å være hjemme, men dette kom ikke som noe sjokk. Jeg har visst om dette siden sommeren 2012.

I TV 2 er man strålende fornøyd med seertallene. Der var det mest sette programmet i TV 2s nettunivers (TV 2.no og Sumo) underveis i kampen.

Kanalen har for en sjelden gangs skyld ikke rettighetene til kvinne-EM. I januar er kanalen tilbake med rettighetene for herre VM. Den sender også dame-VM om et års tid.

Onsdag skal Bredeli og Svele se kampen sammen med Larviks spilletropp. Det skjer i stua hos eks-skøytestjerne Tom Erik Oxholm.

Powered by Labrador CMS