Tidligere sjefredaktør i Hamar Arbeiderblad, Katrine Strøm.

Tapte søksmål mot Hamar Arbeiderblad - nå anker de

Eierne av robotgressklipper-selskap anker utfallet av søksmålet.

Publisert

I juli ble Hamar Arbeiderblad, tidligere sjefredaktør Katrine Strøm og en kilde alle frifunnet etter et søksmål fra et robotgressklipper-selskap. 

Mandag ble saken anken av saksøkerne, ekteparet Morten Oslo og Gro Oslo, som står bak gressklipper-selskapet, skriver Hamar Arbeiderblad.

Bakgrunnen er en forbrukersak fra 2021, hvor intervjuobjektet forteller at hun føler seg lurt av selgeren av en robotgressklipper.

Saksøker mente at avisens journalist er opptrådt uaktsomt ved å ikke undersøke saken, og mente at intervjuobjektet har kommet med flere injurierende anklager, og opptrådt svikaktig.

Saksøker mente at de har opplevd «massiv omsetningsnedgang som følge av injuriene». De krevde disse erstattet, i tillegg til oppreisning.

Saksøker krevde erstatning på 1,08 millioner kroner fra de tre partene HA, daværende redaktør Katrine Strøm, og intervjuobjektet. I tillegg krevde de oppreisning på 800.000 kroner fra avisen, 400.000 fra Strøm og 300.000 fra intervjuobjektet.

I dommen fra tingretten ble alle tre frikjent. Saksøker ble dømt til å betale saksomkostninger for både HA og Strøm, i tillegg til kilden, på til sammen over 400.000 kroner. 

Powered by Labrador CMS