Leder av valgkomiteen, Marit Gilleberg, gikk inn for å fjerne Rinnan, men sier hun tar utfallet til etterretning.
– Jeg forholder meg til at flertallet i eierskapet har valgt den beste løsning for å få ro i selskapet, skriver hun en melding til Medier24 torsdag kveld.
– Det må uansett jobbes hardt for å bygge tillit mellom partene både i det ene og andre alternativet. Jeg ønsker det beste for Hamar Media, fortsetter Gilleberg.
– Tynnslitt tillit
Det var valgkomiteen som kom med innstillingen i forrige uke, der Rinnan ble foreslått erstattet med fagsjef i Helse Sør-Øst, Grete Solli.
I tillegg ønsket valgkomiteen å vrake de eksterne styremedlemmene Jarl Kurud (nestleder), Jon-Inge Hagebakken og Turid Backe-Viken. Inn var Reidar Lundemo (som nestleder), Mona Cicilie Stormoen og Geir Fjeld ønsket.
Gilleberg sa til Medier24 tidligere denne uken at innstillingen kom som følge av funn i intervjuer de hadde gjort med ledelsen, de tillitsvalgte og de lokale styremedlemmene.
– Valgkomiteen har tatt oppgaven på alvor, og vi har gjort grundige intervjuer. De viser at det ikke er tilstrekkelig med tillit mellom de lokale styremedlemmene, mellom styret og ledelsen i selskapet, og tillitsvalgte i styret har delt syn på styreleders rolle. De fire lokale representantene sier de har tynnslitt tillit til hverandre, sa Gilleberg.
2019 var preget av konflikter
Den dramatiske generalforsamlingen er den andre runden med bråk i konsernet på et halvt år.
– Jeg opplever stemningen nå som bra, sa Rinnan, og fikk støtte fra både klubbleder i Hamar Arbeiderblad, Christian Bergheim, og daværende sjefredaktør i HA, Carsten Bleness.
Rinnan tok over etter at tidligere statsråd Sylvia Brustad trakk seg som styreleder i mai i fjor. Også den gangen var det uenigheter i styret som lå bak.
Hamar Media eier, foruten Hamar Arbeiderblad, også Stangeavisa, Ringsakern, Totens Blad, Gjøviks Blad, iElverum, Lokalavisa Trysil og Engerda og Huskelappen.
Mediekonsernet tilbyr også tjenester innen teknologi og kommunikasjon.