Inge Bjørn Hansen, redaktør og eier av Hålogaland Avis.
Inge Bjørn Hansen, redaktør og eier av Hålogaland Avis.

Hålogaland Avis legger ned papiravisa. Satser videre på nett

- Papiravisa tar for mye tid og penger. Vi vil bruke kreftene på journalistikken, sier Inge Bjørn Hansen.

Publisert

Hålogaland Avis ble etablert i 2011, først som en todagersavis. Senere gikk den over til å komme en dag i uka. Så gikk avisa konkurs i 2015, men redaktør Inge Bjørn Hansen satset videre på egenhånd

Nå rigger han også om drifta - på god vei inn i et nytt avisår har han tatt følgende beslutning:

Papiravisa legger ned - Hålogaland Avis satser videre på nett

- Å drive ei liten papiravis som dette, det går ikke. Det er for store utgifter, og vi bruker for mye tid på papiret. Vi vil heller bruke kreftene på journalistikken, sier Hansen.

Avisa har slitt med å etablere et levedyktig opplag og det utfordrer også evnen og økonomien til å lage et godt produkt, erkjenner Hansen. 

Registrert opplag for 2015 var 1390, en liten nedgang på 1462 året før. I fjor fikk avisa 788.527 kroner i pressestøtte. 

 

Satser på nett - og brukerbetaling

Nå er ambisjonen å fortsette med en offensiv og god nettavis - med abonnement.

- Vi kommer ikke til å låse ned fellesnyheter, politinotiser og lignende. Men når vi ikke har papiravis, får vi mye mer tid til å lage god journalistikk. Det kommer til å bli mye mer innhold. Og selvsagt en lavere pris enn for papiravisa, sier Hansen.

Han sier alle planer for den nye strategien ikke er lagt, og at det kan komme nyheter den nærmeste tida.

Hansen sier at det nå vil bli aktuelt å søke pressestøtte for den digitale utgaven. Pressestøtten ble plattformnøytral for noen år siden, og skal i så måte være den samme for betalte nettaviser.

- Jeg har ikke alle detaljene klare her, sier Hansen.

Redaktøren understreker også at abonnentene som har forskuddsbetalt abonnement til gode, vil få et godt tilbud på den nye, digitale avisa.

Den erfarne avislederen understreker samtidig at det er litt vemodig å legge ned papiret.

- Det er klart. Jeg har jobbet lenge med dette, og startet opp flere aviser. Samtidig var jeg med da HTG gikk tidlig på nett, og jeg har tro på at dette skal være mulig å lykkes med.

 

 

Powered by Labrador CMS