NRK Møre og Romsdal med sakte-TV på vannet: Kjører skyssbåt rundt øygruppe på direkten

NRK vil først og fremst vise fram vakker natur, men også utvikle kompetanse på å sende direkte «der ute»

Publisert

Sist gang NRK Møre og Romsdal gjorde noe utenom det vanlige, så lagde de padde-TV. Nå på fredag slår de på stortromma igjen.

Distriktskontoret sender nemlig direkte fra det lille øysamfunnet Grip, en drøy mil nordvest for Kristiansund.

– Vi skal være med på sesongens første tur for skyssbåten til øya, oppleve stemningen ombord og det flotte havlandskapet, forteller distriktsredaktør Hallstein Vemøy i NRK Møre og Romsdal.

Ute på øya møter NRK noen av ildsjelene på stedet og flere av dem som bor der i sommerhalvåret. Distriktskontoret har vært på det vesle øysamfunnet flere ganger, men har aldri sendt direkte.

– Vi gjør dette fordi vi vil at flere skal få oppleve den vakre kystnaturen på Nordmøre og det helt unike samfunnet på det gamle fiskeværet Grip. Det er to personer som skal stå for produksjonen med to kamera ombord på skyssbåten og på øy, og en som produserer sendinga teknisk fra hovedkontoret i Ålesund. Så dette er et svært lite bemanningskrevende opplegg, fortsetter Vemøy.

Vil utvikle direkte-kompetansen

Opprinnelig var det en medarbeider på kontoret i Molde som kom på ideen som nå blir gjennomført av Kristiansund-kontorets Roar Halten og Eirik Haukenes.

Selve sendingen blir sendt via mobilnettet til nettsiden deres og i tillegg tar de ut klipp fra sendingen for å dele på nett og i sosiale medier. De lager også radio fra sendingen, opplyser distriktsredaktøren.

I tillegg til å vise fram flotte TV-bilder, så ønsker NRK å lære mer:

– Hensikten er som nevnt å vise fram den flotte plassen, i tillegg til å utvikle kompetansen vår på å sende direkte der det skjer noe, sier han.

Slik forklarer NRK selv det som skal skje

Powered by Labrador CMS